Speta: Teren intravilan si extravilan pe numele X care provine din mosteniri:
A metri patrati teren extravilan de la parintii lui X in localitatea A;
B metri patrati teren intravilan de la parintii sotiei S, in localitatea B;
C metri patrati teren extravilan de la parintii sotiei S, in localitatea B.
X si S se casatoresc si construiesc casa pe terenul intravilan al sotiei, in localitatea B.
X nu a declarat in titlul de proprietate daca terenul intravilan si extravilan provine ca mostenire si de partea cui (X sau S).
In memoriam (X si S decedati), pot anula titlul de proprietate a lui X?
Delimitarea terenului provenit de la sotia S este certa.
Cum procedez pentru anularea titlului de proprietate a lui X, pentru a repune pe fiecare (X si S) pe mostenirea cuvenita?
Completarea cazului:
A metri patrati din localitatea A, dupa 1993, au fost transferati in localitatea B, probabil prin schimb, dar in TP cumulat figureaza tot in localitatea A. Terenul adus de X in localitatea B exista fizic, dar nu scriptic.
Fata de rudele mamei S, in calitate de unic mostenitor, am datorii morale, deoarece si ei au cota parte din terenul intravilan (mostenirea a 4 frati, inclusiv S), unde X s-a localizat. Acum, prin separarea mostenirilor X de S, doresc sa revin la normalitate. B si C metri patrati ai mamei S figureaza in acte din 1921 prin improprietarirea bunicului.
Exact cum va subliniam la acest moment a intervenit uzucapiunea vorbim de 89 de ani, cei care poseda terenul au devenit proprietari, daca ii actionati in justitie o veti face pe cheltuiala dumneavoastra, si tot dumneavoastra pentru ca sustineti contrariul va trebui sa aduceti dovezi, si totul in favoarea lui X care va avea o hotarare judecatoreasca care va tine loc de titlu de proprietate.
Tot mai am neclaritati.... dati litere diferite fiecarui subiect si cifre pt. m2 teren nu trebuie sa fie reale...:) Mai mult nu se poate dovedi ca pamantul mostenit de X de la parintii lui S nu este un pamant mostenit in coproprietate X+ S. Exista vreun act care sa probeze ca X nu a mostenit de la parintii lui S? Acel pamant in opinia mea apartine ambilor in aceeasi masura X si S.Din moment ce sunteti unic mostenitor atat a lui S cat si al lui X tot ce a apartinut acestora va revine.
Da.
X a facut numai minuni.
1. Nu a inregistrat in loc. B terenul schimat;
2. In loc. A a vandut gradina verilor mei, desi intelegerea dintre fratii lui fusese altfel;
3. In loc. B a vandut terenul intravilan in cota indiviza ideala 1/1 ce apartinuse de S ca mostenire si fara consimtamantul meu - coindivizionar; S a decedat inaintea lui X
4. A arendat terenul extravilan in favoarea unor persoane rau-voitoare,
5. etc.
Hotararea mea este de a indrepta raul ca sa nu fiu blestemat de neamuri.
Un pic cam dificil, singura cale este sa acceptati mostenirea (ce a mai ramas din ea) si sa faceti donatii in favoarea celor prejudiciati. Mai simplu si mai putin costos.
Titluri de proprietate
S.Elena
Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
mamana
Am un act de vanzare -cumparare intre parintii mei cu clauza de intretinere. Actul este facut in anul:1984 pe casa si 250 metri patrati(asa se facea la acea ... (vezi toată discuția)