avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pe ce criterii se fac dispozitiile de repartizare?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pe ce criterii se fac dispozitiile de repartizare?

Buna ziua,
spuneti-mi,va rog,cum sa interpretez gestul sau "bunavointa" unui angajat de la AJOFM?Poblema este aceasta:o anumita persoana,are trecute in cartea de munca,bineinteles(pe parcursul a 20 ani),mai multe functii/specializari/meserii.In ultimii ani,posturile ocupate erau diferite(functii,ca director vanzari,director zonal),adica s-a acumulat o experienta profesionala.Intr-adevar,persoana,acum aproximativ 15-16 ani,a ocupat meseria de vanzator(o perioada scurta).In momentul de azi,la stampilarea celei de a 8-a luna de somaj,d-l,foarte frugal,s-a uitat prin calculator la pozitia persoanei si a emis rapid,fara mediere sau consultanta,o dispozitie de repartizare,pe post de "vanzator".problema este ,ca in evidenta celor de la AJOFM,.persoana figureaza ca"manipulant marfuri"(in cartea de munca nu figureaza ca ocupand vreodata aceasta meserie).Nu spun ca este o meserie denigranta,dar dupa ce de-a lungul anilor,ai acumulat o experienta profesionala,as dori sa stiu,pe ce criterii se fac aceste dispozitii de repartizare,daca este stipulat in lege,adica daca persoana este obligata sa accepte,sa se prezinte la societatea respectiva pentru angajare,sau acel angajat a facut un abuz,sau cum s-o numi si ce e de facut in continuare(in ce situatie poate renunta).
In speranta ca nu v-am retinut mult cu problema mea,va multumesc pentru atentia acordata.
O seara placuta tuturor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 20 Octombrie 2010
Ps.Am uitat sa specific,ca acea decizie(are nr.si data) nu este semnata de primire(somer).A semnat-o doar angajatul AJOFM,nu are stampila,rubrica semnaturii sefului de agentie locala,este deasemenea nesemnata.Cum poate dovedi acest angajat ca i-a inmanat somerului acea decizie?I s-a comunicat somerului,doar data la care sa se intoarca cu decizia,atat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
1. Aceste lucruri trebuia sa fie spuse pe loc, la AJOFM, la primirea dispozitiei.
2. Ramane valabil raspunsul meu anterior.
3. Nu stiu ce ar putea face AJOFM in acest caz si cum ar putea dovedi inmanarea dispozitiei de repartizare. Cred ca nici ei nu au dat importanta acestei dispozitii, stiind de la inceput ca s-ar putea sa nu-i dati curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa accept absolut orice loc de munca? liviu f liviu f Buna ziua. As vrea sa stiu daca, din situatia mea de somer, pot sa refuz absolut orice oferta de munca pe care poate sa mi-o ofere AJOFM, raminind somer pina ... (vezi toată discuția)
Refuzul unui loc de munca oferit de cei de la somaj Iuli_ana Iuli_ana Buna ziua, Fiind in somaj am fost trimis de catre AJOFM Cluj (eu fiind din Cluj Napoca) la o companie anume, la care am aflat ca vor sa ma trimita la un sat ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)