avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

Am construit o casa pe terenul aflat pe titlul de proprietate in care sunt trecute 3 persoane, una fiind soacra mea. Soacra detine rolul de mostenitor dar nu este dezbatuta mostenirea. In prezent se afla un proces pe rol pentru dezbaterea mostenirii, anularea titlului de proprietate si dobandirea calitatii de mostenitor. Intrebarea mea este daca se poate obtine autorizatia de constructie pentru casa
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 18:57, 19 Octombrie 2010
Se poate dar o sa va coste.De ce nu asteptati sa terminati dezbaterea succesiunii si in cadrul acestui proces sau ulterior sa rezolvati problema.Cat va costa avizele si taxele ,mai bine asteptati,de preferat sa solicitati la imparteala lotul pe care se afla casa si mai vorbim
Multumesc pentru raspuns. Dar eu nu sunt trecut pe titlilul de proprietate in care se afla terenul doar soacra mea. Celaltate parti aflate in proces vor terenul.
Care sunt modalitatile de obtinere a autorizatiei si cat costa taxele?
mirabella-ana a scris:

Se poate dar o sa va coste.

:hm:
Si eu as fi curioasa sa stiu cum ar putea obtine(in acest moment)Autorizatie de constructie pe numele userului...
1)Terenul nu ii apartine, iar autorizatia se emite pe numele proprietarului.
2)Pe langa cererea de emitere a Certificatului de Urbanism va trebui adaugat si un Extras de Carte Funciara de informare, certificat care va iesi "cu sarcini" existand un proces pe rol, situatie incompatibila cu edificarea unui imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate teren ralu192000 ralu192000 Buna ziua, eu am o problema cam incalcita. Bunicii sotului meu au avut 7 copii (2 baieti, 5 fete), carora le-au lasat mai multe terenuri, \\\"la comun\\\". ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Poate fi folosita oug nr 64/2010 si la dobandirea titlului de proprietate? coyotu27 coyotu27 Buna seara, Am aflat ca a fost publicata o ordonanţă de urgenta (nr 64/2010) prin care, pe baza dovezi ca s-au plătit taxele fiscale pentru o clădire ... (vezi toată discuția)