avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 96/2003 si norme metodologice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 96/2003 si norme metodologice

Buna seara,

In lege/norme este prevazut ca trebuie sa ai venituri profesionale anterior nasterii copilului timp de 12 luni.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce se intampla in cazul in care o persoana are intrerupere intre doua locuri de munca timp de doua saptamani? Exemplu are cim de la 01.01.2009 - 15.07.2009 apoi 25.07.2009 pana in prezent? Propriu zis pt fiecare luna anterioara nasterii copilului a contribuit numai ca nu are continuitate. Daca puteti sa imi raspundeti as dori sa imi mentionati si legea/normele/ordonanta in urma careia imi raspundeti.
In cazul in care aceasta intrebare a mai fost postata imi cer scuze dar nu am vazut.

O seara buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: DorobatMihaela , utilizator 18:16, 19 Octombrie 2010
OG nr.96/2003 nu are nicio tangenta cu indemnizatia pentru CCC ... aceasta este reglementata de OUG nr.148/2005 care in art.1 alin.1 prevede ca: .....persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei....

In calculul celor 12 luni se iau in considerare si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile asimilate.
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus.
(art.4 alin.4 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005).
Da, 96/2003 este legea maternitatii... aseara m-am grabit sa scriu intrebarea...
Multumesc frumos pt raspunsul dat, mi-ati fost de un real ajutor!
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/posnatal mihaela zarnescu mihaela zarnescu Buna seara, as vrea sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de indemizatia de crestea copilului in cazul in care el cotizeaza la casa de asigurari ... (vezi toată discuția)
Oug 148/2005 BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati daca o doamna care isi desfasoara activitatea ca angajata a unei societati iar in ultimele 12 luni de activitate (inainte ... (vezi toată discuția)
Mai pot lua concediu de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 am intrerupere o luna pe cartea de munca... mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)