In lege/norme este prevazut ca trebuie sa ai venituri profesionale anterior nasterii copilului timp de 12 luni.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce se intampla in cazul in care o persoana are intrerupere intre doua locuri de munca timp de doua saptamani? Exemplu are cim de la 01.01.2009 - 15.07.2009 apoi 25.07.2009 pana in prezent? Propriu zis pt fiecare luna anterioara nasterii copilului a contribuit numai ca nu are continuitate. Daca puteti sa imi raspundeti as dori sa imi mentionati si legea/normele/ordonanta in urma careia imi raspundeti.
In cazul in care aceasta intrebare a mai fost postata imi cer scuze dar nu am vazut.
OG nr.96/2003 nu are nicio tangenta cu indemnizatia pentru CCC ... aceasta este reglementata de OUG nr.148/2005 care in art.1 alin.1 prevede ca: .....persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei....
In calculul celor 12 luni se iau in considerare si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile asimilate.
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus. (art.4 alin.4 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005).
Da, 96/2003 este legea maternitatii... aseara m-am grabit sa scriu intrebarea...
Multumesc frumos pt raspunsul dat, mi-ati fost de un real ajutor!
O seara frumoasa!
Oug 148/2005
BG
Buna ziua!
Va rog sa-mi comunicati daca o doamna care isi desfasoara activitatea ca angajata a unei societati iar in ultimele 12 luni de activitate (inainte ... (vezi toată discuția)