avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare teren

1) Bunica a optinut o hotarire judecatoreasca definitiva pe un teren pe care a cumparato in 1939 si o detine o foloseste si acum . Aceasta hotarire se
poate considera act de proprietate pe baza acestui act o poate vinde ? 2) Am depus actele pentru titlu de 40 zile dar totul este blocat la procuratura o comisie trebuie so aprobe . Dupa ce aproba trece actul la cadastru iar dupa ce este complectat primaria urmeaza sa o ridice si abia atunci o primeste bunica . Sint presat de timp avem cumparator . Ce se poate face in aceasta situatie cum as putea ocoli aceasta procedura lunga si greoaie ?
Cel mai recent răspuns: convict , utilizator 11:27, 19 Octombrie 2010
Daca prin hotarirea judecatoteasca definitiva se dispune intabularea dreptului in cartea funciara mergeti la BCPI ( Biroul de cadastru si pulicitate imobiliara) in raza de competenta a caruia se afla imobilul, intabulati-l si apoi la notar realizati actul de vinzare cumparare.
Daca prin hotarirea judecatoteasca definitiva se dispune intabularea dreptului in cartea funciara mergeti la BCPI ( Biroul de cadastru si publicitate imobiliara) in raza de competenta a caruia se afla imobilul, intabulati-l si apoi, la notar realizati actul de vinzare cumparare.
ce treaba are procuratura intr-o asemenea cauza?
Nu procuratura cred ca prefectura dar nu sint sigur am obtinut nr. de la cadastru unde am verificat in ce stadiu este procedura de eliberare a titlului
Hotarirea judecatoreasca obliga comisia locala pentru eliberarea titlului de proprietate . Titlul este emis de la cadastru iar actul de cerere ptr. eliberare este la prefectura unde mai e nevoie de aprobare pentru ca cadastru sa elibereze titlul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ataca un act de vinzare cumparare popescumarian popescumarian buna ziua.parinti meii au inchiat in anul 2000 un act de vinzare cumparare cu bunicul meu din partea lui mama ,la care in act a avut o clauza de intretinere cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara - durata obtinere extras de carte funciara Blankita Blankita Am nevoie de o informatie va rog frumos.As dori sa stiu cate zile dureaza dupa semnarea Contractului de Vanzare Cumparare a unei case cu teren eliberarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara popescu 07 popescu 07 va rog ma puteti sfatui si pe mine cum sa fac sa pot obtine un titlu de proprietate, mai exact cum sa fac ca primaria sa depuna documentatia necesara ptr ... (vezi toată discuția)