avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE CASA

Pot sa donez casa unui nepot, cu conditia sa locuiesc in ea pana la moarte?Poate fii atacat acest act de donatie, daca am un frate, care ar putea mosteni aceasta casa la moartea mea?Multumiri anticipate pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 12:43, 20 Octombrie 2010
Da, puteti dona casa unui nepot si sa va rezervati dreptul de a locui in ea pana la moarte. Fratele dumneavoastra va putea ataca destul de greu actul (doar sa pretinda ca nu ati fi avut discernamant, ca nu ati fost lucida la intocmirea actelor ceea ce e foarte greu). Nu aveti alti nepoti, copii, sot?
Sotul meu este decedat, nu am copii dar nepotul meu mai are o sora.Este vreo problema?
..pe scurt:nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! donatie - ajutor! elryko elryko Buna ziua! As avea cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva. Cineva doreste sa imi doneze un teren soti/sotie, nu au copi deloc, nici parinti, doar frati si ... (vezi toată discuția)
Donatie bun imobil Bighydeva Bighydeva Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)