avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bun imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bun imobil

Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis un notar dar mi se pare greu de crezut asa ceva, se poate verifica in baza de date a orasului respectiv.Va multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Cel mai recent răspuns: Bighydeva , utilizator 18:11, 26 Decembrie 2015
Daca bunul imobil apartinea defunctilor trebuie dezbatuta succesiunea dupa ei,apoi mostenitorul/mostenitorii dua ce fac cadastru si intabulare poate sa l doneze, vanda....
Nu, cand l-a cumparat parintii ei erau morti de vreo 20 de ani.A fost cumparat dupa anii 90 cand a cumparat toata lumea.Ea nu are certificatele si este grav bolnava, nu se poate deplasa in incercarea de a le obtine.
Daca imobilul este proprietatea fiicei poate sa ldoneze fara acele certificate de deces. Parintii au avut cumva uzufruct viager pe imobil?
Nu au avut pentru ca locuiau in alt oras, au decedat cu mult inainte ca ea sa se mute in orasul actual si sa primeasca locuinta aceasta de la stat, asa cum se obinuia inainte de 89.Dupa, in 1991 a cumparat-o cu banii jos, nici casatorita nu era atunci, e unic proprietar in acte.Nu are nici copii macar.
Atunci poate dona fara acele certificate de deces ale parintilor. Va declara in donatie ca nu are copii si parintii nu sunt in viata.

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ... Motani Motani As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti ... (vezi toată discuția)