avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bun imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bun imobil

Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis un notar dar mi se pare greu de crezut asa ceva, se poate verifica in baza de date a orasului respectiv.Va multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Cel mai recent răspuns: Bighydeva , utilizator 18:11, 26 Decembrie 2015
Buna ziua, revin cu o ultima intrebare.Sotul supravietuitor din cazul meu nu accepta semnatura decat cu contract de intretinere, adica exact cum au spus nepotii lui ca va fi si imi vor lua casa.Intrebarea este, cand il vor convinge sa spune ca nu am grija de el, va putea revoca donatia pe intreg imobilul sau doar pe partea sotului?Semnez contact de intretinere in scopul donatiei cu ambii dar eram curios daca sotul supravietuitor poate revoca tot sau doar partea sa.
Revin cu o intrebare, ultima, poate ma puteti lamuri de data asta.Contractul de apartament este la mine, s-a facut donatia, sotul supravietuitor poate face revocare fara contractul original?Pentru ca notarul mi-a spus sa il iau acasa, contractul si atunci nu pot face nimic fara sa mi-l ceara.Este adevarat?Doamna care mi-a lasat casa a decedat intre timp, acum doar sotul mai traieste si vreo 3 frati de-ai sai care au venit la usa mea sa ma intrebe unde este contractul.Sa inteleg ca avea dreptate notarul si a fost bine ca am luat contractul la mine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ... Motani Motani As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti ... (vezi toată discuția)