avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bun imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bun imobil

Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis un notar dar mi se pare greu de crezut asa ceva, se poate verifica in baza de date a orasului respectiv.Va multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Cel mai recent răspuns: Bighydeva , utilizator 18:11, 26 Decembrie 2015
Pactul asupra unei succesiuni viitoare este interzis. Succesiunile se deschid prin moarte. Numai la decesul sotiei poate renunta la succesiunea acesteia.
Am inteles, el zice ca nu are pretentii dupa dar ramane de vazut.Urmeaza sa fie evaluati de un medic psihiatru din ce am inteles apoi pot semna donatia.Nu stiu cat dureaza procurarea de acte de la cartea funciara si primarie sau ce mai e nevoie.Maine voi sti mai multe, am inteles ca notarul umbla dupa acele acte.Stiti cumva, doamna e scutita de impozite si notarul mi-a zis ca trebuie sa plateasca 1.100 impozit, ea va plati aceasta suma?E ceva cu persecutat politic, parintii ei mai exact si ea mosteneste niste drepturi.E scutita de la mai multe categorii de impozite.
Joha a scris:

Pactul asupra unei succesiuni viitoare este interzis. Succesiunile se deschid prin moarte. Numai la decesul sotiei poate renunta la succesiunea acesteia.

Mai am o intrebare, acum am realizat.La moartea lui vor avea drept de succesiune fratii si nepotii sai?Deci indiferent ca e donatia facuta catre mine si nu e atacata, cand dansul va deceda eu nu voi intra decat in posesia a 50% din imobil?
Daca sotul nu ataca donatia, fratii lui nu mai au ce sa faca dupa decesul acestuia.
Ar trebui sa intocmiti un contract de intretinere cu femeia, nu o donatie, costurile sunt aceleasi.
Dupa ce moare batrana, cu el ce faceti, cum v-ati inteles ?
gi-jane2 a scris:

Daca sotul nu ataca donatia, fratii lui nu mai au ce sa faca dupa decesul acestuia.
Ar trebui sa intocmiti un contract de intretinere cu femeia, nu o donatie, costurile sunt aceleasi.
Dupa ce moare batrana, cu el ce faceti, cum v-ati inteles ?

Cred ca se va specifica in contract ca nu intru in proprietate cat el traieste.Deci ramane aici cat doreste.Eu nu doresc vanzarea imobilului si sper sa nu se ajunga sa ceara cineva revocarea donatiei ca atunci va trebui vandut, nu am bani sa dau pentru a ramane cu tot.Contract de intretinere nu vreau sa fac cu dansul, sper sa nu se ajunga acolo, pentru ca el e usor de influentat si imi pun piedica singur.Plus ca el desi are 80 de ani nu are nevoie de intretinere in adevaratul sens al cuvantului, nu are vreo boala grava etc.

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ... Motani Motani As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti ... (vezi toată discuția)