avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bun imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bun imobil

Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis un notar dar mi se pare greu de crezut asa ceva, se poate verifica in baza de date a orasului respectiv.Va multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Cel mai recent răspuns: Bighydeva , utilizator 18:11, 26 Decembrie 2015
Contract de intretinere cu ea, nu cu el
Nu e nici un contract, e donatie cu uzufruct, intru in posesie dupa ce decedeaza amandoi.Intretinerea exista oricum de ani de zile fara sa imi fi promis imobilul.
gi-jane2 a scris:

Contract de intretinere cu ea, nu cu el

Acum am inteles mai bine intrebarea, pentru ca daca nu mai traieste inca 2 luni se anuleaza, asa am inteles de la un notar.Si starea ei de sanatate este imprevizibila.
Atunci sa vi-l doneze si la donatie sa consimta și soțul.
Da dar am inteles ca sotul poate dupa sa ceara revocarea donatiei, partii care i se cuvine lui cel putin.El acum e de acord si va semna orice dar am inteles ca e inutila orice semnatura momentan din partea dansului.

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ... Motani Motani As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti ... (vezi toată discuția)