Daca am pe rol o actiune pe oug 119/2007 emitere ordonanta de plata, si termenul este peste 2 luni, am vorbit intre timp cu debitorul, care ar fi de acord sa plateasca in cateva transe, dar fara penalitati. Daca semnez cu el un proces verbal de re-esalonare, ce trebuie sa fac? Depun o precizare de actiune in care sa spun ca pana la data de....s-a achitat suma de.....Ce se va intampla la acel termen? Daca ei merg cu proc-vb. se suspenda judecata? Pentru ca eu nu vreau sa renunt la judecata, fiindca poate apoi nu mai platesc...si oricum, vreau sa obtin si penalitatile.
In primul rand pentru a semna un proces verbal de esalonare a platilor, impus de dumneavoastra, Debitorul trebuie sa accepte si plata penalitatilor.
Dupa cat se pare acesta nu accepta acest fapt.
Prin urmare stabiliti in mod clar si modul de rezolvare a acestui aspect si redactati p-v in consecinta.
Noi nu ne vom prezenta, dar am solicitat judecarea in lipsa.
Insa probabil ei se vor prezenta daca au procesul-verbal semnat pana atunci.
Noi am fi de acord sa ne recuperam, chiar si fara penalitati, dar nu avem certitudinea ca dupa termenul de judecata, vor mai achita ceva. si apoi trebuie sa-i dam iar in judecata...iar termene...
ce ma sfatuiti? sa fac procesul verbal, sau sa las sa se judece si sa astept hotararea definitiva...
Hotarare de expedient este acea hotarare a instantei de judecata ce consfinteste invoiala partilor sau tranzactia.
Art 8 OUG 119/2007
(2) Dacă creditorul şi debitorul ajung la o înţelegere asupra plăţii, instanţa ia act de aceasta, pronunţând o hotărâre de expedient, potrivit art. 271 din Codul de procedură civilă, care, prin excepţie de la art. 273 din acelaşi cod, este irevocabilă.
(3) Hotărârea de expedient constituie titlu executoriu.
Oug 119/2007
bluejazz
Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici.
O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia ... (vezi toată discuția)