sunt nedumerita in aceasta privinta.
as dori sa aflu daca firma si-a platit darile ce reveneau pentru mine ca si angajat. cui ma pot adresa? initial au vrut sa ma scoata in somaj si cand le-am dus adeverinta aceea cu ultimele 12 luni pentru a o completa m-au tot amanat pana au aflat ca sunt gravida si mi-au zis ca mai bine as intra in concediu medical, ceea ce am si facut.
__am fost odata la somaj ca sa intreb daca firma mi-a platit toti acesti ani (din 2007 pana in prezent) si mi-au spus ca acolo se depun doar acte dar asta nu ar fi o dovada ca s-au si platit. mi-au spus sa ma duc la Finante Publice ca acolo stiu ei.
__am fost la Finante dupa ce ca la cate ghisee m-am dus spuneau ca e nu se ocupa de aceasta problema au spus ca nu la ei ci la fiecare institutie in parte sa ma duc ca sa aflu si ca oricum aceste lucruri sunt confidentiale si nu mi le va spune nimeni.
Asadeci? Eu ca sa am certitudinea ca angajatorul si-a platit contributiile la stat (toata) pentru mine eu cum aflu? ce atat mare secret? As vrea sa aflu daca le-a platit dar si ce suma reprezinta ele. cui ma adresez?
va multumesc tuturor foarte mult!
am sa incerc toate variantele.
pana la urma cred ca am sa depun pur si simplu o cerere la Finante (ANAF) de unde apartin si eu si firma si o inregistrez la registratura, vor trebui sa imi dea un raspuns ceva.
__si inca o chestie: scrie undeva ca aceste date pe care le cer eu sunt confidentiale fata de angajatii firmei? adica platile acestea impreuna cu sumele aferente? exista vreo lege in acest sens al confidentialitatii?!!?:-/
Din cate stiu eu, nu exista asa ceva .... eu chiar am primit raspuns de la ANAF in privinta unor angajatori ...raspunsl il veti primi in termen de 30 de zile de la data depunerii sesizarii (trebuie sa dati datele de identificare alre societatii cat mai exact , denumire , sediul, CUI).
si pentru "bighiu77" pana la urma am descoperit si pentru judetul meu care oricum nici nu avea cum sa coincida cu cel dat exemplu dar am gasit si asa -- ideea ma interesa-- si au acelasi sistem cu CNP-ul si da...figurez ca asigurat.=D> banuiesc ca stiu ei ce stiu din moment ce scrie ca sunt asigurat, nu aveau cum sa scrie daca nu eram, adica daca angajatorul n-ar fi platit macar la CAS nu zic neaparat pentru mine ca nu numai eu sunt angajata la firma respectiva mai sunt si altii. si probabil ca nu platea numai CAS-ul...fac si eu un "calcul" logic :)
sa vedem ce-mi vor zice astia de la Finante. am sa depun cerere. :D