avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii bloc cu valoare de 3 ori mai mare!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii bloc cu valoare de 3 ori mai mare!!!

Buna ziua,

Acum cateva luni vecinul care locuieste deasupra mea la etajul 4 a decis sa execute o reparatie a acoperisului pe partea lui de apartament declarand ca va suporta singur cheltuielile. Acum 2 saptamani s-a prezentat cu o factura a materialelor de constructii la Asociatia de proprietari cerand plata facturii. Lucrarea a fost executata la "negru" ne-existand o factura a unei firme de reparatii. Suprafata totala apartamentului vecinului (deci si al meu) este de 67 metri patrati dar in factura aparea carton si adeziv pentru 240 de metri patrati. Sunt de acord sa imi platesc partea din factura dar in limita bunului simt, adica a celor 67 de metri ai apartamentului in care locuiesc.
Puteti va tog sa imi spuneti cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Stefanpetrut , utilizator 15:06, 21 Octombrie 2010
Legal,impunerea la plata de sume financiare avansate cu scopul executarii de reparatii la parti comune,in cadrul asociatiei de proprietari,se realizeaza in baza hotararii AG/CEx si adocumentelor care probeaza legalitatea executiei
Pe de alta parte,executarea de hidroizolatii strict aferente suprafetei unui singur apartament ,tehnic nu este admisibila din cauza ca nu garanteaza calitatea si scopul reparatiei la nivelul imbinarii cu restul hidroizolatiei.
In situatia mentionata ,cand nu exista documente justificative care sa ateste executia de catre unitate specializata ,care sa acorde garantia lucrarii,solicitarea beneficiarului lucrarii nu are temei legal
Va multumesc pentru raspuns
Lucrarea de hidoizolație se face in urma hotararii A.G.și urmarita de administrator..
Tehnic,suprafața terasei este mai mare decat a apartametului.Posibil sa fi folosit
două randuri de carton sau ce material a folosit.
Chiar dacă s-a executat o lucrare in regie proprie trebuie să aveți garanție.

Cel mai cinstit e sa va urcati pe terasa si sa masurati e posibil ca aceasta suprafata sa fie reala 240m de membrana nu acopera 240mp. deoarece se suprapune 10 cm deci la ficare sul se pierde cam un mp 10m lungimea x10 cm suprapunere.Al doilea aspect si cel mai important este faptul ca hidroizolatia nu se face doarpe suprafata unui apartament e total gresit,hidroizolatia se face cel putin din coama in coama adioca sus pe terasa sunt niste muchi mai ridicate care constituie coama ,de pe ele si pina la gura de scurgere se creaza o „palnie”,in aceasrta situatie ne mai existand riscul infiltratilor. In al trei-lea rand aceasta suma din factura plus suma din procesul verbal de achitare al manoperei trebuie suportata conf leg. de toti locatari imobilului cu o cota aferentacotei indivize a fiecarui apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa rocky rocky Buna ziua, in blocul unde locuiesc s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie a terasei in anul 2010. Este bloc P+4 iar lucrarile s-au efectuat la scara unde ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)
Calcul hidroizolatie bloc Alina Antonia Alina Antonia Daca detinem cartea tehnica a blocului, cum calculam suprafata hidroizolatiei ca sa stim exact cati metri patrati ar intra in contractul de executie a ... (vezi toată discuția)