in blocul unde locuiesc s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie a terasei in anul 2010. Este bloc P+4 iar lucrarile s-au efectuat la scara unde locuiesc, doar pe partea aferenta camerelor 2+3 (partea stanga o numesc ei). Dupa efectuarea lucrarii am inceput sa platesc la intretinere aceasta lucrare, in rate a cate 30 roni lunar suma totala, la apartamentul unde locuiesc fiind de aproximatin 900 roni. Precizez ca, pentru plata lucrarii mi s-au luat cei 450 roni reprezentand fond de reparatii, fara sa fiu anuntata (din cate stiu eu, cand, pentru o lucrare a blocului se ia din fondul de reparatii sume este in functie de cota indiviza. 450 roni nu reprezinta cota indiviza a apartamentului meu). In final, dupa un calcul simplu reiese ca eu am de platit 1350 roni (900 rata + 450 roni pe care i-au luat, bani care nu se mai restituie. Asadar, eu va trebuie sa reintregesc acest fond). Pentru ca mi s-a parut o suma uriasa, cei 900 roni numai apartamentul meu am cerut o copie a contractului, o copie a masuratorii terasei, o copie a modalitatii de calcul din care reiese aceasta suma pe care eu o am de plata, o copie a procesului verbal de receptie a lucrarii. Singurul "document" scriu in ghilimele pentru ca acest document, care nu este insotit de documentele de mai sus este egal cu zero din punct de vedere legal este un deviz de lucrari pentru terasa, pentru toata scara dar la rubrica apartamente camere 2+3 apare suprafata termoizolata de 240m². Este strigator la cer!!! Am facut, cu schita scarii in fata o socoteala cu un prieten arhitect care mi-a demonstrat (cu contractul meu in fata si cu o estimare a m² pe care le are un apartament cu 2 camere + suprafetele comune) ca nu pot fi mai mult de 121m². Astazi este sedinta generala si voi merge cu o reclamatie la administratie unde cer, din nou (am mai cerut de doua ori dar nu am primit nimic) actele pe are le-am mentionat mai sus. Intrebarea mea este, daca nu voi primi nici de data asta aceste acte din care sa reiasa cum de am ajuns eu sa platesc 900 roni aceasta lucrare (de fapt 1350 roni tinand cont si de fondul de reparatii) ce pot face mai departe? Nu este o solutie sa merg la primaria de sector. A mai fost chemata si a gasit totul in regula. Pot sesiza curtea de conturi pentru un control? Cat ma costa? II pot da in judecata? Aveti idee, in asemenea caz cat poate costa un avocat? Ramane de mentionat ca, la o cautare pe google (registrul comertului) aceasta firma care a lucrat la terasa este pe pierderi din 2005 inclusiv, fara plati efectuate la stata (somaj, CAS, etc) si este si in proces. Asta ca sa va dati seaman de credibilitatea firmei. Va multumesc anticipat.
Curtea de conturi nu are in atributii controlul asociatiilor de proprietari.
Daca raspunsul primariei nu va convine puteti da in judecata asociatia.
Costul serviciilor unui avocat nu se poate spune/comenta pe forum.
Sfatul meu:
1. Solicitati presedinteluui, nu administratorului, sa consultati contractul si toate documentele justificative aferente acestei lucrari.
2. In cazul unui refuz, sesizati primaria, departamentul de asistenta si indrumare al asociatiilor de proprietari.
3. Dupa ce aveti raspunsul Primariei, actionati asociatia in justitie.
Nu va putem oferi o suma aproximativa pentrui onorariu din cauza faptului ca acesta difera de la caz la caz.
Cat a costat lucrarea v-au spus, au afisat undeva?
Multumesc pentru raspuns. Da, cererea referitoare la aceste acte a fost adresata presedintelui dar si aici este o problema. El nu este proprietar ci sotia lui. In acest caz nu cred ca are dreptul sa semneze documentele oficiale si sa puna stampila pe semnatura. Asa este? Costul final, care apare pe acel deviz (dar unde nu apare, pas cu pas materialele folosite, cantitatea, pretul etc) este aproximati 90.000 roni
Pai in cazul asta, daca el nu e proprietar, nu are voie sa fie presedinte. Legea spune ca presedintele este ales din radnul proprietarilor, la fel cum sunt si membrii comitetului executiv.
Greseala sau furt ?
CFI75
In anul 2010 am devenit presedintele unei asociatii....prelund arhiva si toate actele.In urma cu 2 saptamani a trebuit sa reinoiesc contractul cu regia de apa ... (vezi toată discuția)