avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie autoturism PF-PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie autoturism PF-PFA

Am achizitionat un autoturism nou pe persoana fizica ( datorita facilitatii celor 3 vouchere) si doresc sa-l trec pe PFA , mai exact CMI, prin contract de vanzare-cumparare.Acest contract poate fi intocmit la orice birou de copiat acte sau trebuie autentificat de un notar? Valoarea autoturismului inscrisa in contract trebuie sa fie obligatoriu cea de pe factura ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:25, 19 Octombrie 2010
Contractul poate fi intocmit la orice birou de copiat acte, nefiind obligatorie forma autentica a acestuia.
Da, pretul de vanzare cumparare a autot. este cel care se factureaza.
Nu uitati, pentru a finaliza inmatricularea autot. pe numele noului proprietar, vanzatorul va preda cumparatorului, pe langa CIV si talonul autot. in original, si certificatul de atestare fiscala eliberat de Serviciul impozite si taxe din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia se isi are domiciliul vanzatorul.
De asemenea, se va intocmi o noua polita de asigurare RCA pe numele cumparatorului si se va solicita de la RAR eliberarea certtificatului de autenticitate a autot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare si imatriculare autovehicul de la o persoana juridica catre o alta persoana juridica BRATU ALINA BRATU ALINA Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu pasii pe care trebuie sa ii urmez in cazul in care doresc sa trec o masina dupa o firma pe o alta firma. ( ambele firme ... (vezi toată discuția)
A doua inmatriculare urgent !!! Gina129 Gina129 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati pentru rezolvarea urmatoarei probleme : Vreau sa cumpar eu persoana fizica un autoturism Logan an fabricatie 2005, capacitate ... (vezi toată discuția)