Buna ziua,doresc un raspuns corect.Ne.am hotarat toti locatarii sa facem izolatie exterioara.Am gasit firma, dar administratorul ne.a spus ca trebuie sa platim suprafata locuibila de apartament nu suprafata exterioara care se izoleaza. Adica 44 mp cat are un apartament suprafata locubila si nu 20mp cat este exterioul unui apartament.Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Vreau sa subliniez si sa inlatur o confuzie.
Prestatorul va pune pe contract ca are de lucrat o suprafata a fatadei de 300 mp si ca aceasta lucrare costa in total 9000 lei - luam exemplul dat de @adriantot. Deci acesta este pretul lucrarii (asa cum inlocuirea tevilor din subsol ar costa 2400 lei sau terasa 30.000 lei).
Conform legii 230/2007 si a HG 1588/2007 orice lucrare pe proprietatea comuna (fatada este proprietate comuna) se imparte in functie de cota-parte indiviza, adica in functie de suprafata apartamentului.
Fatada nu se masoara in dreptul fiecarui apartament ca sa se constate cat ar avea acesta de platit din motivul ca fatada nu este proprietatea individuala a proprietarului, ci proprietate comuna.
Buna ziua. Dl Adriantot si dna Elga va multumesc frumos pt raspiuinsuri.In concluzie trb sa vad devizul firmei de constructie si cati mp am eu de plata si anume suprafata locuibila si partea mea indiviza.
Am sa revin in urma verificarilor.O zi buna
La subsol
Armenteros
La parterul ambelor scari sunt magazine. Daca ma apuc de schimbat vane de caldura, robineti de apa, trebuie sa-i bag si pe ei la cheltuiala? Ei se alimenteaza ... (vezi toată discuția)