am depus actele pentru a-mi instinta seful k sunt gravida in urma cu 2 saptamani,dupa ce am facut cererea mi s-a luat din salariu mentionez ca eu in cartea de munca aveam trecut 6 mil dar mi se platea mai mult aveam 10 iar acum mie salariu mi se plateste in conformitate cu cartea de munca iiar wek il muncesc 9 ore .Intrebarea mea este cum pot afla daca mi s-a trimis cererea catre ITM ?SI IN CAZUL IN CARE NU A AJUNS CUM POT ACTIONA MAI DEPARTE?#-o
Va referiti la cererea prin care l-ati anuntat ca sunteti insarcinata? Atentie sa luati un exemplar cu un numar de inregistrare a cererii. Daca a ajuns sau nu la ITM, nu cred ca va influenteze prea mult, obligatia d-stra era sa anuntati angajatorul, iar obligatia lui era sa informeze ITM-ul de starea dumneavoastra. ( dar cred ca puteti merge la registratura ITM sa intrebati daca a fost adus ceva).
P.S. Cererea trebuia insotita de o adresa de la angajator si un raport de la medicul de medicina muncii, stiti de asa ceva?
Adresa pe care ati depus-o la angajator trebuia sa primeasca un numar de inregistrare. Dupa caz, conducerea poate semna de luare la cunostinta. Referitor la salariu nu aveti ce face (legal) pentru a-l determina sa va dea salariul pe care il aveati.
Oricum, asigurati-va ca aveti dovada scrisa ca ati instiintat angajatorul de starea dvs.