avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre sarcina,prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre sarcina,prenatal

am depus actele pentru a-mi instinta seful k sunt gravida in urma cu 2 saptamani,dupa ce am facut cererea mi s-a luat din salariu mentionez ca eu in cartea de munca aveam trecut 6 mil dar mi se platea mai mult aveam 10 iar acum mie salariu mi se plateste in conformitate cu cartea de munca iiar wek il muncesc 9 ore .Intrebarea mea este cum pot afla daca mi s-a trimis cererea catre ITM ?SI IN CAZUL IN CARE NU A AJUNS CUM POT ACTIONA MAI DEPARTE?#-o
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 09:03, 20 Octombrie 2010
Va referiti la cererea prin care l-ati anuntat ca sunteti insarcinata? Atentie sa luati un exemplar cu un numar de inregistrare a cererii. Daca a ajuns sau nu la ITM, nu cred ca va influenteze prea mult, obligatia d-stra era sa anuntati angajatorul, iar obligatia lui era sa informeze ITM-ul de starea dumneavoastra. ( dar cred ca puteti merge la registratura ITM sa intrebati daca a fost adus ceva).

P.S. Cererea trebuia insotita de o adresa de la angajator si un raport de la medicul de medicina muncii, stiti de asa ceva?
Buna dimineata!

Adresa pe care ati depus-o la angajator trebuia sa primeasca un numar de inregistrare. Dupa caz, conducerea poate semna de luare la cunostinta. Referitor la salariu nu aveti ce face (legal) pentru a-l determina sa va dea salariul pe care il aveati.
Oricum, asigurati-va ca aveti dovada scrisa ca ati instiintat angajatorul de starea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am anunțat angajatorul de o săptămână despre starea mea ... alex1234alex alex1234alex “Am anunțat angajatorul de o săptămână despre starea mea de graviditate (notificare scrisă și adeverință de la medic). Astăzi au fost cei de la ... (vezi toată discuția)
Am fost agresată verbal și fizic de șeful magazinului în care lucrez, iar acum sunt în concediu medical din acest motiv. pot să sesizez la itm, sau ce pot să fac? AndreeaGigoiu AndreeaGigoiu Buna dimineata!Sunt lucrator comercial la un magazin. Am fost agresata fizic si verbal de către sef ,fiind insarcinata se considera accident de munca? Pot sa ... (vezi toată discuția)
Concediere ioana b ioana b daca o angajata este insarcinata poate sa fie data afara?gravida si-a anuntat sefi verbal dar nu si-a inregistrat declaratia in scris, iar angajatorul dupa o ... (vezi toată discuția)