avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anunt angajata insarcinata - ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anunt angajata insarcinata - ITM

Trebuie anuntat ITM-ul daca avem o angajata insarcinata?
Imi poate spune cineva un temei legal? As vrea sa studiez un pic situatia


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 24 Ianuarie 2013
Veti anunta in scris ITM asupra starii de graviditate. Depuneti instiintarea la registratura.

Cadrul legal:
"Art. 7. - (1) În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de către o salariată că se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligaţia să înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază îşi desfăşoară activitatea. " - OUG 96/2003
Buna ziua,

Daca salariata nu anunta in scris faptul ca e gravida, angajatorul trebuie sa faca vreun demers catre ITM si medicina muncii? Daca totul decurge normal la serviciu, aceste hartii trebuie intocmite obligatoriu?
multumesc!
Daca salariata nu anunta ca este insarcinata, In acest sens, angajatorul nu are nicio obligatie de a anunta iTM-ul si medicul de medicina muncii...atentie, in acest caz, angajatorul o poate concedia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anuntare itm salariata insarcinata musetel musetel Buna seara, Va supun atentiei urmatoarea situatie: O microintreprindere cu o singura salariata isi are sediul acasa la administrator, iar angajatul ... (vezi toată discuția)
Instiintare itm a unei gravide salariate dianna-dianna dianna-dianna Buna ziua.Nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect,dar am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in 5 luni,angajatorul meu stie de la inceput,i-am spus doar ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata mirelanicola.72 mirelanicola.72 v-as ruga sa ma lamuriti cu urmatoarea problema : cum trebuie procedat in cazul unei angajate care a anuntat ca este insarcinata? (vezi toată discuția)