avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cum se calculeaza plata orelor suplimentare si de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cum se calculeaza plata orelor suplimentare si de noapte

muncesc de la orele 19 la 7 adica 12 ore in fiecare noapte mai putin sambata si dumineca fara alte libere .la un salar de 1000 lei cit ar trebui sa fie sporurile de noapte si ore suplimentare? va rog lamuriti ma pentru ca vreau sa mi cer drepturile si n as vrea sa vorbesc prostii.multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 20:52, 6 Decembrie 2010
Dar daca in 2010 , salariul se majoreaza cu 50 sau 100% comparativ cu 2009 , concediul de odihna neefectuat in anul 2009 consider corect sa-l calculez cu sumele din ultimele 3 luni din anul 2009. Mentionez ca respectivul nu mai este salariat . Maxim suma respectiva ar putea-o solicita actualizata, incepand cu data de 01.01.2010, ca o penalizare , dobanda la acei bani neincasati.
Gresesc ?
Buna ziua,

Va rog, imi calculati si mie suma pt orele suplimentare in numar de 20 pt luna noiembrie, la un salariu brut de 3098 lei?
Va multumesc anticipat pt ajutor.
alcibiade a scris:

Dar daca in 2010 , salariul se majoreaza cu 50 sau 100% comparativ cu 2009 , concediul de odihna neefectuat in anul 2009 consider corect sa-l calculez cu sumele din ultimele 3 luni din anul 2009. Mentionez ca respectivul nu mai este salariat . Maxim suma respectiva ar putea-o solicita actualizata, incepand cu data de 01.01.2010, ca o penalizare , dobanda la acei bani neincasati.
Gresesc ?

Da, gresiti.
Zilele de CO se platesc cu media ultimilor 3 luni lucrate.
Daca angajatului i se platesc in 2010 zilele de CO din 2008, acestea se platesc la media ultimilor 3 luni lucrate in 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Reintegrare si co zzenovia zzenovia Un salariat cu functie de conducere este eliberat din functie in luna august 2009 , in luna ianuarie 2010 se pune in aplicare hotararea judecatoreasca de fond ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu adi_stanculescu adi_stanculescu Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte ... (vezi toată discuția)