avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prevederi pt angajatii as proprietari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prevederi pt angajatii as proprietari

daca angajatii la as proprietari , avand conventie civila , platesc cas ,somaj si sanatate
Cel mai recent răspuns: adrian_mihai_covaci , utilizator 13:35, 20 Octombrie 2010
Am fost ieri la primaria la sect. 4 si am intrebat cum trebuie angajat un administrator sau femeie de serviciu la asoc. de proprietari.Stii ce mi s-a raspuns?Numai cu contract individual de munca indiferent daca mai are un loc de munca cu carte de munca.Asta inseamna ca asoc. ca persoana juridica va retine si vira cass,cas si somaj pe Declaratia 102 (reactualizata) si impozit16% pe Decl.100.Aceste plati se fac la trezorerie cu completarea foilor de varsamant.Ce nu stiu este faptul ca si angajatorul(Asoc. de propr.)cred ca trebuie sa plateasca pentru fiecare angajat alte procente la cas,cass si somaj si multe altele dar unde si cum!?Trebuie apoi mers la fiecare Casa de pensii,sanatate si somaj cu un tabel nominal(cred ca e tip) pentru declararea fiecarui angajat pt.care asoc. a oprit contributii si a virat la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii conform ordinului 58-2010 OANA GHEORGHE OANA GHEORGHE in cazul in care femeia de servici este angajata cu CIM in cadrul altei asociatii si in cadrul asociatiei pe care o reprezint are conventie civila se aplica ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte - cas ? BX BX La salariul presedintelui sau cenzorului se opreste CAS/CASS daca acestia mai contribuie la aceste asigurari avand un alt loc de munca ? (vezi toată discuția)
Conventii civile Mateiani Mateiani Buna ziua . Am o nelamurire in legatura cu declaratia 112 ,daca este obligatorie pentru as. de proprietari ,unde administratorul , femeia de serviciu si ... (vezi toată discuția)