eu si verisoara mea ,suntem mostenitori ca urmasi ai parintilor nostrii decedati.
1.avem de 12 ani drept de mostenire pe 6.5 ha in calarasi-com gurbanesti-extravilan-terea pe care l-am dat in arenda in toti acesti ani.
2.separat de pct 1, verisoara s-a dus cu alte acte la primarie,la prefectura si a mai scos pe numele ei titlu de proprietate pe inca 1,6 ha tot in calarasi,in fundulea,fara a ne spune decat ca avem sanse sa ni se recunoasca si sa primim si acest teren !
3.ulterior,in alt context,am aflat ca ea il are in proprietate de 1 an,l-a dat in arenda!
fara ca eu sa fiu instiintat,nici de ea,nici de organele abilitate cu punerea in posesie !
4.cum pot proceda,pt a beneficia de dreptul pe care il am in mod egal cu ea fata de terenurile ce le-a avut bunica noastra? ( mentionez ca nu exista acte care s-o improprietareasca pe ea din partea bunicii sau a parintilor nostrii ,si consider ca a facut uz de buna mea credinta,incalcandu-mi dreptul la proprietetate)
Deschid actiune in justitie ? unde mai intai? sau cum sa procedez............?
Dar cerere de retrocedare alaturi de verisoara ati depus??? Pentru ca legea 18/1991 da dreptul cetatenilor indreptatiti sa formuleze cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, dar nu obliga pe nimeni sa faca aceast lucru. Eu zic sa mergeti dvs. intai la primarie sa vedeti ce si cum (poate verisoara a solicitat acel pamant de la un alt autor, nu neaparat de la bunica dvs)...
nu,verisoara a recunoscut ca este revendicare tot din partea bunicii.In fapt ea considera ca e normal ce a facut si ca ne intelegem noi ..........o sa-l vanda si apoi ne impartim drepturile.