avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu propritate pt teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu propritate pt teren extravilan

eu si verisoara mea ,suntem mostenitori ca urmasi ai parintilor nostrii decedati.

1.avem de 12 ani drept de mostenire pe 6.5 ha in calarasi-com gurbanesti-extravilan-terea pe care l-am dat in arenda in toti acesti ani.

2.separat de pct 1, verisoara s-a dus cu alte acte la primarie,la prefectura si a mai scos pe numele ei titlu de proprietate pe inca 1,6 ha tot in calarasi,in fundulea,fara a ne spune decat ca avem sanse sa ni se recunoasca si sa primim si acest teren !

3.ulterior,in alt context,am aflat ca ea il are in proprietate de 1 an,l-a dat in arenda!
fara ca eu sa fiu instiintat,nici de ea,nici de organele abilitate cu punerea in posesie !

4.cum pot proceda,pt a beneficia de dreptul pe care il am in mod egal cu ea fata de terenurile ce le-a avut bunica noastra? ( mentionez ca nu exista acte care s-o improprietareasca pe ea din partea bunicii sau a parintilor nostrii ,si consider ca a facut uz de buna mea credinta,incalcandu-mi dreptul la proprietetate)

Deschid actiune in justitie ? unde mai intai? sau cum sa procedez............?
Cel mai recent răspuns: nicu1961 , utilizator 14:59, 20 Octombrie 2010
Vă angajaţi un avocat care, după studierea certificatului de moştenitor coroborat cu celelalte înscrisuri pe care le aveţi, vă va îndruma.
Dar cerere de retrocedare alaturi de verisoara ati depus??? Pentru ca legea 18/1991 da dreptul cetatenilor indreptatiti sa formuleze cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, dar nu obliga pe nimeni sa faca aceast lucru. Eu zic sa mergeti dvs. intai la primarie sa vedeti ce si cum (poate verisoara a solicitat acel pamant de la un alt autor, nu neaparat de la bunica dvs)...
nu,verisoara a recunoscut ca este revendicare tot din partea bunicii.In fapt ea considera ca e normal ce a facut si ca ne intelegem noi ..........o sa-l vanda si apoi ne impartim drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire. nicutarasescu nicutarasescu Verisoara noastra ,dupa maoartea parintilor,doreste da isi intabuleze proprietetea si m-a dat in judecata ,eu avind o proprietate pe o latuta a terenului ei. ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana sile2011 sile2011 buna ziua In 2009 , \"se zice\" ca bunicul meu ar fii incheiat un act de mana , o donatie sau cedare drepturi, pentru un teren agricol extravilan in suprafata ... (vezi toată discuția)