avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este obligatorie semnarea procesului-verbal al curtii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este obligatorie semnarea procesului-verbal al curtii de conturi?

Sunt contabil - sef la o unitate scolara, am in control curtea de conturi si urmeaza sa-si incheie activitatea. A cerut nota de relatii pentru indemnizatia de conducere pe care o am - in opinia lor nu este legala. La incheierea procesului-verbal este obligatorie semnatura mea daca nu sunt de acord cu ceea ce au scris ei? Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez, urmatorul pas pe care-l voi face ar fi sa-i dau in judecata, daca semnez procesul-verbal as putea primi intampinare spunand ca atat timp cat exista semnatura inseamna ca am fost de acord cu ei. Cum este legal si cum ar trebui sa procedez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 25 Octombrie 2010
1. Semnati si scrieti "cu obiectiuni". Acestea le faceti imediat sub semnatura sau, daca nu e loc, pe o coala de hartie, separat.
2. Un exemplart din P.V. si lista cu obiectiuni trebuie sa aveti si dvs.
P.V. constata anumite nereguli si nu stabileste sanctiuni ... daca este considerata nelegala acordarea acelei indemnizatii de conducere ar trebui sa impuna returnarea acesteia ... Puteti ataca in instanta decizia de impunere a restituirii sumei respective, insa va trebui sa dovediti ca acordarea acesteia s-a facut legal.
daca in procesul verbal scrie ca nu este legala indemnizatia de conducere si in termen de... sa restitui banii si eu semnez procesul-verbal, inseamna ca sunt de acord cu acest lucru iar atacarea deciziei in instanta nu stiu daca ar mai avea rost, nu ar fi mai corect sa nu-l semnez deloc sau sa fac obiectiuni la procesul verbal?
tudorvaleriu a scris:

1. Semnati si scrieti "cu obiectiuni". Acestea le faceti imediat sub semnatura sau, daca nu e loc, pe o coala de hartie, separat.
2. Un exemplart din P.V. si lista cu obiectiuni trebuie sa aveti si dvs.

La "obiectiuni " cum ar fi corect sa scriu : "sporul este acordat legal in baza legii ..." sau "contest cele consemnate in procesul-verbal...", care ar fi formula adecvata acestei situatii pentru a nu primi intampinare din partea lor in momentul in care ii voi chema in judecata. Nu am nici un fel de cunostinte in domeniu si chiar nu stiu cum sa procedez si vreau sa nu procedez gresit pana o sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte. Multumesc din suflet pentru ajutor!
Nici eu nu sunt jurist de profesie dar cand am avut asemenea cazuri am scris, sub semnatura, "cu obiectiuni: consider ca imputarea sumei de la pct.X este nelegala deoarece..." si scrieti baza legala a opiniei si obiectiunii dvs.

Alte discuții în legătură

Proces-verbal cercetare disciplinara smeagull smeagull Salut, Este obligatoriu dpdv legal ca p-v de cercetare disciplinara sa fie semnat de angajatul cercetat? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proces verbal intocmit cu greseli marinelisabeta marinelisabeta Am depasit viteza in localitate cu 12 km fapt pentru care mi s-a intocmit un proces verbal pe care de altfel l-am semnat fara obiectii.Am constatat ulterior ca ... (vezi toată discuția)
Drept la avocat din oficiu, accident rutier ContSters122786 ContSters122786 In cazul unui accident rutier soldat cu persoane vatamate, politia duce soferii la spital pentru verificarea alcolemiei, etc. Apoi, soferii sunt dusi la sectie ... (vezi toată discuția)