Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au participat 4 ofertanti, insa numai unul a fost prezent. In p-v se specifica faptul ca, citez: "ofertantii, in unanimitate, propun sa se deschida numai oferta financiara, fara a se consulta documentele de calificare"
Prin urmare, comisia a procedat numai la deschiderea ofertelor financiare.
In OUG 34 nu am gasit nimic concret,referitor la obligativitatea deschiderii doc. de calificare.
La art.129 din OUG 34 se specifica faptul ca AC are obligativitatea deschiderii ofertelor la data, ora si locul indicate in anuntul de participare.
Este sau nu obligatorie deschiderea Documentelor de calificare in sedinta de deschidere?
Nu incalca astfel AC principiul transparentei prev. la Art.2, alin (2), lit.d?:rtfm:
stiu in mod sigur despre faptul ca exista si o decizie CNSC in aceasta speta. Daca o sa o gasesc (sunt f. multe in 2010) o sa postez numarul acesteia aici.
asta e decizia: Nr. 4839/395C7/4774 Data: 16.09.2010.
s-a anulat procedura deoarece contestatarul a demonstrat ca a avut garantia introdusa in plic iar autoritatea nu deschis plicul cu oferta.