in 1974 mama a vandut 1/4 teren intravilan tatalui vitreg printr-un contract de vanzare - cumparare .... 3/4 din teren l-a donat fiicelor din prima casatorie a mamei ... fiicele pot sa ceara anularea contractului de vanzare-cumparare intre soti ? pe ce baza legala?
Presupun ca dv. nu sunteti una dintre acele fiice, astfel ca si dv. puteti cere anularea acelui contract si raportul donatiilor fiicelor. Astfel ca 1/4 din bun va va reveni dv. ca mostenire.
Insa depinde daca exista alte bunuri etc.
Buna ziua tuturor!!!!
Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema: fratele meu a gasit sa cumpere la tara un teren cu o casuta pe el dar conditia este urmatoarea: dl. care vinde zice ca nu are mostenitori si vinde doar daca il lasa sa stea intr-o anexa a casei pana moare. dar daca totusi are mostenitori? este in regula si in siguranta acest ctr. de v-c ? omul a zis ca il face la notar cu acte in regula, el fiind proprietarul locuintei (singur pe contract). poate fi atacat acest ctr. de catre eventuali mostenitori despre care el zice ca de fapt nu exista? sper ca am explicat cum trebuie. pe scurt, ctr. de v-c. cu clauza. mi-e teama sa nu aiba probleme fratele meu dupa decesul proprietarului (asta in cazul in care nu moare fratele meu inainte :D)
va multumesc mult anticipat pentru ajutor si intelegere! :">
Nu vad sa aiba probleme...Aveyti grija la plata, sa faceti prin cont bancar sau cumva demonstrabil cu hartii...
Daca vreti sa stiti ce si cum, de ce si daca, fratele isi poate lua un avocat care sa se uite pe contract inainte sau sa-i faca unul bun.
Sa nu fie un pret derizoriu pentru valoarea reala a imobilului si omul sa nu fie foarte in varsta, cu posibilitatea de a se demonstra lipsa discernamantului...
Multumesc mult pentru raspuns. Aveti dreptate, mai bine sa isi ia un avocat ca sa fie sigur ca este in regula.
Multumesc mult tuturor pentru toata rabdarea de care dati dovada si pentru ajutor! :">
Mostenire nepot
gesica
Buna ziua
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)