avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plingere impotriva tergiversarii nejustificata a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plingere impotriva tergiversarii nejustificata a cercetarii penale

Am facut catre procuror plingere de tergiversare nejustificata a cercetarii penale de catre organul de cercetare penala bazata pe art.6 par.1 din Conventia Europeana a drepturilor omului . Am primir raspuns de respingere a plingerii printr-o adresa in care se specifica un nr de rezolutie, dar care nu mi s-a trimis. Vreau sa fac plingere la instanta de judecata, impotriva acestui raspuns. La ce instanta o adresez si daca trebuie tot in 20 de zile de la primire?
Multumesc.
Eu zic sa o lasati balta.
puteti face plangere impotriva rezolutiei ,la prim procuror in 20 zile de la luarea la cunostinta a rezolutiei.
oricum nu vad prea multe sanse deoarece o sa se motiveze volumul foarte mare de lucrari si nu cred ca obtineti ceva.
poate daca sesizati pe seful de la cercetari penale ar merge lucrurile mai repede.
succes
Sfatul meu ar fi sa reiterati mai multe astfel de cereri si nu sa ajungeti la instanta.
Pana la urma o sa ajungeti la CEDO daca le vor respinge pe toate.Insa nu depuneti in fiecare zi cate o cerere...asteptati 3-4 zile...;)
Important este sa grabeasca solutionarea...
Multumesc pt sfaturi. Am depus plingeri inclusiv la CSM-sectia procurori, Procurorul General, etc. Problema e nu numai ca tergiverseaza...ci si ca fac pe prostii, de altfel infractiune economica o cerceteaza un politist care acum e la rutier. Pot sa cer stramutarea cazului ?
Inca un amanunt...acest politist, care cerceteaza acum, este acelasi care cerceta si inainte ca dosarul sa fie reintors de la instanta spre completare, desi facusem recuzare (oral), iar acum am inaintat o noua recuzare spre prim-procuror, deoarece inteleg ca toate actele facute de el pot fii lovite de nulitate chiar in timpul desfasurarii procesului in instanta (cerute de inculpat pt o noua tergiversare a cazului ) . Aici totul e facut cu buna stiinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiile procurorilor. ContSters75393 ContSters75393 Ce se intampla daca am facut plingere impotriva rezolutiei unui procuror ce a hotarat NUP pentru o anumita persoana si nu primesc nici un fel de raspuns in ... (vezi toată discuția)
Recuzare agent proximitate in dosar ancheta penala FlaviaSarpalau FlaviaSarpalau Buna seara, intr-un dosar de cercetare penala, pot recuza agentul de proximitate care cerceteaza cazul deoarece: 1- este partinitor, partea acuzatoare fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)