avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna seara!
Ma poate lamuri cineva intr-o problema?
La partaj, impartirea bunurilor se face si in functie de hotararea de divort?
Cu alte cuvinte, un divort pronuntat din vina exclusiva a unuia din soti poate influenta impartirea bunurilor la partaj? Daca da, in ce mod?
Stie cineva in ce lege as putea gasi raspunsul la intrebarea mea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:22, 21 Octombrie 2010
Nu are nici o legatura una cu alta.
Cautati in codul de procedura civila la procedura impartelii judiciare.
Am intrebat pt ca sotul meu a fost sfatuit sa ma lase sa introduc actiunea de divort, pt ca ulterior , pe baza unei cereri reconventionale, sa obtina pronuntarea divortului din vina mea exclusiva. Mi-a sugerat ca acest lucru ar putea afecta solutionarea partajului. Doream sa stiu doar daca exista vreo baza legala care sa sustina acest lucru.
Multumesc mult!
Nu exista nici o baza legala pentru asa ceva.
Am impresia ca uzeaza de faptul ca nu ati consultat un avocat.
Culpa in desfacerea casatoriei nu are relavanta asupra impartirii bunurilor comune in timpul casatoriei, pentru ca in fapt in actiunea de divort se discuta doar motivele de divort si culpa carui sot a dus la desfacerea casatoriei, pe cand in partaj se stabileste masa supusa partajarii, calitatea de fosti soti a partilor si cota ce revine acestora din masa partajabila.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)
Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)