avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate depune marturie oragnul constatator al unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate depune marturie oragnul constatator al unei infractiuni

exista un temei legal prin care o persoana poate avea doua calitati in acelasi proces penal? (si organ constatator si martor)
Cel mai recent răspuns: bogdirares , utilizator 00:02, 21 Octombrie 2010
Depione de caz.
Dati detalii despre cazul pe care il aveti ca sa putem aprecia.
Oricum organul constatator al unei infractiuni nu poate fi si martor, daca are competenta sa o constate, el trebuie sa aiba, sa caute sau sa se asigure ca ceea ce constata o face si in prezenta unor martori. Daca ia la cunostinta de o fapta penala si nu are competenta sa o constate, trebuie si este obligat sa sesizeze organul competent sa faca constatarea si atunci se schimba cred si calitatea.
Dar se pot intampla si alte fapte in timpul constatarii unei fapte penale si depinde de imprejurari se poate dar nu pentru ceea ce el constata ca organ de constatare competent.
Nu pot detalia daca nu sunt prezentate si amanuntele cazului. Ce sa mai vorbim de incadrari juridice fara date.
Cautati sa consultati cu un jurist specializat in penal si o sa va lamuriti mai bine.
mult succes
Impreuna cu un coleg am realizat un flagrant, am prins trei persoane in timp ce spargeau un autoturism. Pentru lamurirea cauzei sub toate aspectel ei procurorul de caz ne-a cerut sa dam declaratii cu privire la cele intimplate. Asta dupa ce noi am consemnat toate aspectele intr-un proces verbal de constatare a infractiunii flagrante, avand calitatea de politist judiciar si evident competenta. Exista un temei legal ca intr-un porces penal o persoana sa aiba doua calitati? (si agent constatator si martor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate depune marturie in procesul penal organul constatator al unei infractiuni bogdirares bogdirares Impreuna cu un coleg am realizat un flagrant. Pentru lamurirea cauzei sub toate aspectel ei procurorul de caz ne-a cerut sa dam declaratii cu privire la cele ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa hristo hristo Se pot cita ca martori intr-un proces politiisti?Dar acei politisti care au anchetat cazul? Pot fi audiati ca martori de catre parchet? (vezi toată discuția)
Faptuitorul. Tarzan2012 Tarzan2012 - Care sunt drepturile faptuitorului? - Cu ce poate fi asemanat faptuitorul? Cu suspectul, inculpatul sau cu ce poate fi asemanat faptuitorul? (vezi toată discuția)