avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare șomaj

Buna seara . As dori sa stiu daca dupa o sentinta a tribunalului care devine definitiva si executorie (dupa o perioada mai mare de 12 luni cit a durat procesul ,perioada in care eu nu am lucrat , firma nu a cotizat la somaj), referitoare la obligarea firmei sa-mi acorde somaj (datorita termenelor lungi de judecata si a tertipurilor avocatesti ale firmei) , mai pot beneficia de somaj? -legea spune ca in ultimele 24 de luni sa ai o perioada de cotizare minim 12luni. -perioada cit a durat procesul (nu am cotizat) este inclusa in aceasta perioada de 24 de luni sau este exclusa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:51, 25 Octombrie 2010
pe perioada cat d-tra ati fost in proces cu unitatea respectiva, a fost suspendat acest drept, iar daca in instanta a hatarat ca aveti dreptate, puteti primi somaj,nu a fost vina d-tra. Instanta poate hotara ca unitatea sa achite pe ultimele 12 cat v-ati judecat, sa plateasca datoriile catre agentia de somaj.
Interventie moderator Reveniti cu orice nelamuriri aveti in acelasi topic, folosind butonul "raspunde".

Multumesc, o seara buna! :)

Gabriela Pintea

ancacristina a scris:
Buna seara . Revin cu o nelamurire referitor la perioada de 12luni- se scade din cele 24 de luni sau nu? (As dori sa stiu daca dupa o sentinta a tribunalului care devine definitiva si executorie (dupa o perioada mai mare de 12 luni cit a durat procesul ,perioada in care eu nu am lucrat , firma nu a cotizat la somaj), referitoare la obligarea firmei sa-mi acorde somaj (datorita termenelor lungi de judecata si a tertipurilor avocatesti ale firmei) , mai pot beneficia de somaj? -legea spune ca in ultimele 24 de luni sa ai o perioada de cotizare minim 12luni. -perioada cit a durat procesul (nu am cotizat) este inclusa in aceasta perioada de 24 de luni sau este exclusa? ) Daca firma nu vrea sa-mi elibereze adeverinta cu cotizatiile pe cele 12 luni cum trebuie sa procedez ?

Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Ar fi bine sa mergeti si la AJOFM sa intrebati sau sa intrebati si la ANOFM.
2. Asa cum interpretez eu litera Legii 76/2002, in aceasta nu este prevazuta o asemenea situatie care sa amane cele 24 de luni.
3. Puteti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor la Somaj, daca le depuneti in termen de 12 luni de la data concedierii. in termen
Buna ziua.
In cazul in care societatea la care lucrez nu a platit salariatilor contributia pentru somaj timp de cateva luni ,acestia vor primi idemnizatia de somaj?(mentionez ca au incetat activitatea cu art.65/1 ),...cei de la AJOFM le vor primi dosarele ?
Societatea a intrat in insolventa in iulie anul acesta ,insa nu a platit trei luni inainte de aceasta data contributia de somaj(aprilie,mai,iunie) Multumesc
Iata ce spune Legea 76/2002:
Art.34...
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? ninavulcan ninavulcan Daca pe 04 martie am facut un an de la angajare,iar pe 05 martie am intrat in preaviz pana pe 02 aprilie ,pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj; in perioada de 24 de luni anterioara depunerii cererii de somaj, am avut 16 luni cim suspendat ametist08 ametist08 Buna ziua, In conformitate cu prevederile art.34 alin.(1) din Lg.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj livisor27 livisor27 am fost angajat in perioadele,16-08-2012 pana la 16-12-2012(4 luni),10-04-2013 pana la 21-07-2013(3 luni si 11 zile),iar a treia perioada 01-dec-2013 pana la ... (vezi toată discuția)