avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

Bunicul meu detine jumatate dintr-o casa in urma decesului bunicii mele in anul 1983 si a partajului succesoral cu cei 5 copii ai sai. Tatal meu este unul dintre ei iar bunicul vrea sa-i doneze partea lui, insa nu s-a facut lotizarea imobilului. Este posibila donatia in acest caz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenabucataru , utilizator 09:35, 21 Octombrie 2010
Stimata doamna Romascanu,
Imi cer scuze daca intrebarea mea nu a fost tocmai la obiect si vin cu urmatoarele precizari:
Prin incheierea din data de 14.06.2002 s-au stabilit urmatoarele cote de partaj:
- bunicul: 1/4 adica 1/2 dintr-o casa;
- copii: 3/4 din 1/2 revenind fiecaruia 1/5 din 3/4.
S-a numit un expert pentru evaluarea imobilului si pentru a propune lotizarea dar acest lucru nu s-a mai facut. In aceste condii va intrebam daca este posibila donatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Mostenire valentinbunea valentinbunea Mama a mostenit de la parinti un teren si a decedat intre timp. Suntem 4 frati si tata. Doresc sa stiu cum se imparte aceasta mostenire intre noi fratii si ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre donatie cota de apartament Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot si ... (vezi toată discuția)