avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajarea unui pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajarea unui pensionar

Daca un angajat,s-a pensionat la 1 iunie 2010,are dreptul sa se reangajeze pe acelasi post ,(contractul de munca s-a desfacut cu 1 0ct.2010)?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:13, 22 Octombrie 2010
Ar mai trebui sa faceti niste precizari:
- angajatorul este bugetar sau privat?
- ce fel de pensie are?
Are dreptul daca lucreaza in domeniul privat si daca nu este pensie anticipata sau pt invaliditate grad 1 sau 2, iar pt gradul 3 numai cu 2h/zi
titiana:
Pensionarii pentru invaliditate, gr.III, pot lucra cu CIM cu maximum 4 ore pe zi. ;)
tudorvaleriu si pt toti colegii de forum
mii de scu ze din graba am scris 2 h/zi, desi am gandit 4 h/zi
si daca este la pensie anticipata cine interzice? :stunned:

Alte discuții în legătură

Titular intreprindere individuala - pensie de invaliditate gradul ii stagiara stagiara Poate un pensionar care benefeciaza de o pensie de invaliditate gr II nerevizuibila sa devina titular al unei intreprinderi individuale, in masura in care ... (vezi toată discuția)
Imi pierd pensia de urmas de erou martir daca ma angajez cu carte de munca? andrutza_boricik andrutza_boricik Buna ziua! sunt noua pe acest forum si sper ca nu incalc vreo regula a acestui forum asa de la inceput. am si eu o mare nelamurire. beneficiez de o pensie de ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea unui pensionar cu gradul 2 de invaliditate de a presta o alta munca amitza amitza o persoana de 52 ani, pensionata pe caz de boala-probleme de natura psihica, gradul 2 de invaliditate, poate incheia un contract de colaborare pentru a presta ... (vezi toată discuția)