avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bon fiscal s-au chitanta la persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bon fiscal s-au chitanta la persoana fizica

Daca o societate vinde angro si andetail produse, are si casa de marcat si casierie, iar daca o persoana fizica vine si cumpara produse, dar doreste sa i se emita chitanta si factura , nu vrea bon fiscal , pot emite factura cu chitanta catre persoana fizica indiferent de valoarea produselor cumparate(bine inteles pana in 5000ron) si de asemeni in conditiile in care casa de matcat este funtionala.
Casa de marcat si caseriea de afla in aceasi incapere pentru aceiasi destinatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 13:23, 21 Octombrie 2010
Buna ziua. Daca firma dumneavoastra detine casa de marcat fiscala, atunci emiteti factura si bon fiscal obligatoriu. Va este interzis in acest caz sa taiati chitanta persoanelor fizice.
Chiar art. 1 din OUG 28/1999
,,Art. 1. - (1) Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii DIRECT CÃTRE POPULATIE sunt obligati să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale."

Parerea mea este ca bonul fiscal este obligatoriu (in locul chitantei) pentru societatile care sint obligate sa aiba casa de marcat fiscala.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)