avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... schimbarea membrilor fondatori inactivi intr-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

schimbarea membrilor fondatori inactivi intr-o asociatie non profit

Sant presedintele unei asociatii non profit, unul din cei trei membri fondatori si conduc activitatea asociatiei.Nu mai exista alte persoane in asociatie,iar ceilalti doi membri fondatori nu se mai implica in activitate.As dori sa stiu cum as putea sa-i exclud sau sa-i inlocuiesc cu alti membri,sau sa gasesc o solutie in care ei sa nu mai aiba legatura cu asociatia.
In vederea unui raspuns va multumesc anticipat
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:14, 5 Decembrie 2010
Pentru a exclude unii membri trebuie ca acestia sa comita fapte prevazute in statut sau prin legi.
Neplata cotizatiei poate fi motiv de excludere, neimplicarea in activitate doar daca este prevazuta in mod expres in statut.
Daca nu se mai implica este posibila retragerea eventualelor drepturi acordate pentru aceasta (remuneratie, recompesare).
Puteti primi alti membri si sa va continuati activitatea.
multumesc ptr raspuns....dar care este modalitatea prin care pot sa inscriu alti membrii din moment ce nu pot sa intrunesc adunarea generala.Fie ei isi dau demisia sau nu, este aceeasi situatie de a nu putea intruni adunarea G.
Adunarea generala se poate intruni si lua hotarari si fara ca toti asociatii sa fie prezenti. Conditiile sunt cele din statut sau in lipsa cele prevazute prin lege.
Refuzul de a participa la ad. gen. va ajuta pe ceilalti sa poata lua hotararile de a primi noi membri.
Asigurativa asadar ca sunt respectate conditiile din contract, respectiv prevederile legale, si astfel ad.generala va fi statutara/legala doar cu cei prezenti.
pai daca santem trei si ceilalti doi nu se prezinta ,eu singur pot sa fac adunarea generala ??? ptr. ca inca nu avem alti membri,daca am avea atunci nu ar mai fi problema.in acest caz este intrebarea mea cum pot eu singur sa mai aduc alti membri, cine aproba,daca adunarea generala nu se mai poate intruni??
In contract aveti stabilit cand este o adunare generala statutara, daca nu conform legii.
Da, d-voastra singur puteti constitui AG, daca ceilalti refuza sa se prezinte. Si sa luati astfel singur hotararea de primire de noi membri.

Alte discuții în legătură

Modificare statut in absenta tuturor membrilor fondatori masca masca situatia este urmatoarea: trebuie sa fac anumite modificari in statutul unui ong. in plus, schimbam sediul. din cate stiu, schimbarea sediului necesita si ... (vezi toată discuția)
Membri inactivi asociatie rviorel23 rviorel23 Speta: Asociatie infiintata in 1993. Dintre membrii asociati fondatori in prezent mai este activ o singura persoana, presedintele de la data infiintari. ... (vezi toată discuția)
Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)