avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata contributii

Buna ziua,

Va rog dati-mi un sfat:

platesc contributii la stat chiar daca nu am platit salarii?
Cel mai recent răspuns: ContSters166822 , utilizator 15:24, 21 Octombrie 2010
Nu va inteleg intrebarea.
daca nu ati reusit sa platiti salariile din diverse motive angajatilor, sunteti obligat sa depuneti declaratiile fiscale si sa achitati contributiile la stat.
Multumesc pentru raspuns.

credeam ca exista amanare la plata a contributiilor pana la plata salariilor.
Referitor la plata salariilor
Codul muncii
Art. 161. - (1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Referitor la contributiile salariale
Cod procedura fiscala
Art. 219

Contravenţii

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:

a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de înregistrare fiscală sau de menţiuni;
b) neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor şi veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume;

Art. 119

Dispoziţii generale privind majorări de întârziere

(1) Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen majorări de întârziere.

am inteles. multumesc mult de explicatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea formularului 201 si amenzile aferente Bogdan6775 Bogdan6775 Cum se calculeaza amenda pentru nedeclararea formularului 201 daca activitatile de obtinere de venit s-au desfasurat pe mai multi ani? (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale - varsaminte la persoane cu handicap assy64 assy64 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca nu am constituit si virat varsamantul la persoane cu handicap cum se calculeaza penalitatile? Pana in anul 2011 am avut ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului pe salariu carmen58 carmen58 Din luna Mai pana in luna Decembrie 2007 nu am platit impozitul pe salariu aferent perioadei nici pana astazi .Am platit doar la ITM pentru cartea de munca pe ... (vezi toată discuția)