Am o intrebare daca in C.V.C al apartamentului apare dreptul de uzufruct viager cheltuielile de intretinere ale apartamentului ( respectiv apa rece,apa calda caldura gazea etc) in sarcuna cui cade a vinzatorului s-au al noului propietarX-(
:DECI EU TREBUIE SA FAC SOMATIE DE PLATA VINZATORULUI NU CUMPARATORULUI DACA NU PLATESTE LA O DARE IN JUDECATA CINE PIERDE DREPTUL DE PROPIETATE AL APARTAMENTULUI?
Cred ca se fac unele confuzii...conf. art.517 C.civ., uzufructuarul se poate bucura de "proprietatea altuia" intocmai ca insusi proprietarul lor, insa cu indatorirea de a le conserva substanta.Uzufructuarul are drepturi (art.521-539 C.civ.) dar are si...obligatii legale (540-556 C.civ.).
Acum insa, mai depinde si de contractul incheiat (art.969 C.civ.-legea partilor).
Legal, uzufructuarul trebuie sa contribuie la plata datoriilor, conf. disp. art.552 C.civ. iar abuzul uzufructuarului privind folosinta imobilului (art.558 C.civ.), poate duce la incetarea uzufructului/executarea silita, dupa caz.
Nudul proprietar raspunde pentru toate datoriile imobilului si poate pierde "nuda proprietate", daca aceasta este intrebarea...