avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... L 58/1974-Teren trecut in proprietatea statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

L 58/1974-Teren trecut in proprietatea statului

Cine poate cere despagubiri pentru un teren trecut in prop.statului (cf.art.30/L58/1974;in 1980 in urma unei donatii de casa ) :cel care a donat o casa sau cel care a primit casa ?.In baza carei legi se cere despagubirea si catre cine se adreseaza cererea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:55, 21 Octombrie 2010
Persoana care detinea imobilul in 1990 poate solicita in baza art. 36 din legea 18/1991 recunoasterea dreptului de proprietate asupra terenului respectiv prin procedura Ordinului Prefectului. Cererea se depune la primaria unde este situat imobilul.
Cel care a donat casa putea sa ceara despagubiri pentru teren in baza prevederilor legii 10/2001 republicata! B-)
In rest , 100% de acord cu Kyandra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune in baza dl 1938 grandanat grandanat Buna ziua, Am si eu o problema cu dobandirea terenului de sub propria casa. Datele sunt urmatoarele. Casa a fost cumparata de parintii mei in 1980. A ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 lozinschif lozinschif Sunt unicul mostenitor al mamai mele. In baza L10/2001 mama a cerut despagubiri pentru o casa si terenul aferent.Dispozitia primariei propune acordarea ... (vezi toată discuția)
Nulitatea titlului statului pusa2mimi pusa2mimi Buna seara. Ma lamureste cineva daca la un imobil teren, preluat la legea nr. 58/1974, statul nu a despagubit fostul proprietar , se poate solicita in ... (vezi toată discuția)