avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legaturi personale minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legaturi personale minor

printr-o hot def. si irevoc. fostul sot are dreptul de a lua in domiciliul sau pe copilul nostru(care mi-a fost incredintat),dupa un anumit program.avand in vedere ca in actul de identitate eu am domiciliul intr-un anumit oras,dar mi-am ales o alta adresa pt a locui,in alt oras,sunt obligata legal sa-i aduc la cunostinta noua adresa?daca nu fac acest lucru care ar fi consecintele?multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:44, 22 Octombrie 2010
Da, sunteti obligata pentru ca tatal are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului si la vizitarea acestuia in conditiile stabilite de instanta, ori daca tatal nu va cunoaste noua adresa, nu-si va putea exercita drepturile conferite prin hotarare judecatoreasca ,ceea ce echivaleaza cu "impiedicarea acestuia de a avea legaturi personale cu minorul".
Riscati astfel o plangere penala intemeiata pe disp.art.307 al.2 c.pen.
Consecintele arputea fi penale.Adica riscati sa aveti cazier.
Nu conteaza unde va aflati.Conteaza sa isi exercite drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters180853 ContSters180853 Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor eu-monyk eu-monyk buna seara,fostul sot nu mia platit pensia de intretinere de 17 luni,fetita avand 3 ani si nu a vazuto de mica,in cazu-l in care ar veni la programul de ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Datorita faptului ca minora in varsta de 9 ani nu doreste sa mearga la tatal ei conform programului de vizitare stabilit de instanta iar tatal in aceste ... (vezi toată discuția)