avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare? preaviz? decizie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare? preaviz? decizie?

Buna ziua,

Singurul act care mi-a fost trimis, referitor la concediere este cel care se regaseste in link ul de mai jos.
Cum pot interpreta acest act, care deja este trecut ca termen final, avand in vedere ca nu am o decizie de concediere, iar societatea in cauza, evita orice discutii pe aceasta tema.
Notificare
Preaviz
Decizie de concediere
Va multumesc ,
Alenis

[ link extern ]

Este instiintarea de preaviz ... la terminarea acestuia se va emite decizia de concediere ...
Dap...ati omis ce era mai important: firma se afla in lichidare.:)
Conf Legii 85/ 2006 privind deschiderea procedurii insolventei , prin derogare de la Legea 53/2003 , modificata si republ, in procedura simplificata , precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individ de munca ale personalului debitoarei se face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva.

Lichidatorul acorda personalului concediat doar previz de 15 zile.
Deci este un preaviz urmat de respectiva decizie de concediere.
Asa banuiam si eu , dar preavizul a expirat la data de 14.10.2010.
Eu cat trebuie sa mai astept pana cand imi va fi trimisa Decizia ?

Va multumesc,
Alenis

Luati legatura cu lichidatorul si vedeti daca a emis decizia de concediere .... sau mergeti la ITM la inspectorul la care este arondat fostul angajator si verificati acest lucru.

Alte discuții în legătură

Decizie concediere ContSters157367 ContSters157367 Buna seara! In perioada concediului de odihna, este legal sa imi fie trimisa Decizia referitoare la concediere, prin care sunt anuntata, ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie concediere Amalia73 Amalia73 Buna ziua, ma aflu in situatia in care mi-a fost comunicata o notificare de preaviz privind desfiintarea postului pe care il ocup.In aceasta notificare de ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)