avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nulitatea absoluta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nulitatea absoluta

buna ziua; Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta. In acest caz nulitatea este neprescriptibila ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 31 Martie 2011
decizia de incetarea raportului de munca se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii(luarii la cunostinta). Nulitatea absoluta/relativa se constata de conditiile contestarii acesteia de catre instanta de judecata. Cu atat mai mult cu cat este emisa cu incalcarea procedurii legale , veti avea sanse de castig.
Exceptiile privind nulitatea se solutioneaza cu intietate, fara a intra pe fondul cauzei
nicxon a scris:

buna ziua; Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta. In acest caz nulitatea este neprescriptibila ? Multumesc.

Nulitatea in acest caz este prescriptibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala art 65(1) mivvsc mivvsc buna ziua, mi-a incetat cim cu art 65(1), restructurare post pe motive economice am primit notificarea, preavizul si acum 7 zile decizia -la nivel de tara ... (vezi toată discuția)
Termen pentru cercetare disciplinara robertsega32 robertsega32 Termenul de 5 zile acordat salariatului pentru a se prezenta la cercetarea disciplinara, cum tebuie socotit. De exemplu, daca ii dau astazi comunicarea, 8 ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta a concedierii / tardivitatea contestatiei opc2006 opc2006 buna seara dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa ... (vezi toată discuția)