Buna ziua.
In blocul in care locuiesc, spatiile, (boxele) din subsolul blocului sau am inteles ca mai poarta denumirea de "subsol tehnic", este folosit de mai marii din comitet in scop propriu. Pe fiecare scara sunt 3 astfel de incaperi , doua de aprox. 16 mp si una de cam 4 mp. Bine, mai sunt si alte spatii de acces, la instalatia termica a blocului, etc. Eu insa nu ma refer la acelea. Problema este cu celelalte 3 . In ele si-au facut respectivii magazii proprii la care au numai ei acces, insa pentru ele nu platesc nimic (pentru ca ocupa functii "cheie" in bloc) .Unul dă cu gura tare, si mai dă cu var pe 5 copaci din gradina blocului , primavara. Celalalt schimba becuri pe scara.Si atat. Asta a fost si explicatia administratorului, care este in aceeasi claca cu ei , oferita noua locatarilor " de rand" care vrem sa depozitam un electrocasnic vechi,un butoi cu varza , o sanie....etc si nu putem , ca de .... Motivatia oferita nu m-a incalzit cu nimic pe mine si nici pe ceilalti, fapt pentru care vrem sa ne adresam unor institutii care sunt in masura sa rezolve situatia. Intrebarea finala este : Unde si cui ne adresam ?
Va multumim
Pentru amenajarea subsolului, fa adresa la Pompieri, Politie si Primarie. Asa o sa afli daca este legal sau nu sa existe spatii de depozitare/boxe la subsolul blocului tau. Dupa ce primesti raspunsul, posteaza si tu pe site ca sa invatam toti din experienta ta.
La noi in bloc, toate spatiile comune disponibile, se inchiriaza numai pe baza de contract, iar banii rezultati din aceasta afacere sunt reinvestiti in fondul de reparatii. Citeste legislatia si depune plangere la Primarie si Politie pentru tulburare de posesie si abuz in serviciu. Daca cei care vin in control nu sunt spagari ci sunt romani cinstiti, o sa-i amendeze de o sa-i usture in fund cativa ani. Nu uita, Presedintele blocului, membrii din comitet si Administratorul blocului NU sunt stapanii nostril! Ei raspund penal si patrimonial pentru orice prejudiciu adus proprietarilor din bloc!
Dar daca ar exista o curte comuna si eu as dori sa pun un leagan pentru copil, ar trebui sa platesc chirie unei asociatii cu personalitate juridica ?. Situatia este identica, iar multi recomanda incheierea unor contracte de inchiriere, uitand ca proprietatea se poate folosi daca nu deranjeaza dreptul de folosinta al celorlalti.
Buna ziua,
Am achizitionat acum 4 ani un apartament si dupa aproximativ 3 ani, am intrebat vecinii daca pot sa-mi fac si eu o boxa (mentionez ca nu avem Asociatie de proprietari sau sef de scara si am vorbit cu vecini mai prezenti prin subsol). Mi-au aratat un spatiu destul de mic dar nu a fost problema, dupa care am inceput sa fac boxa si in timpul constructiei au venit aproximativ toti vecinii inclusiv cei cu care am vorbit si au spus ca nu am voie sa-mi fac boxa, in urma acestor discutii am demontat tot. Intrebarea mea este daca am voie sa-mi fac boxa si din ce lege reiese acest drept. Nu vreau sa-mi dea boxa proprietarilor anteriori ai apartamentului, nu vreau sa fac reclamatie, vreau sa-mi pot face o boxa rezonabila. In cazul meu sunt singura care m-am suparat. Ce pot face?