avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Carentele Ordinului 702/2007
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Carentele Ordinului 702/2007

Buna seara,
In urma declaratiei 394 fiscul a descoperit ca am facut o eroare la declararea a unui cod fiscal al unui furnizor de al meu. In urma verificarii codului real am constatat ca furnizorul nu a declarat toate vanzarile catre mine desi eu i-am platit aproape numai prin banca intr-un iban real al firmei furnizoare Firma furnizoare figureaza de 6 luni cu sediul expirat si e de negasit.
Acum fiscul doreste sa imi dea jos tot tva-ul colectat si sa imi aplice penalitati la tva.
Asta este prevederea legii in speta de fata?
Am vreo sansa sa castig in instanta?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 1234567890 , utilizator 19:13, 3 Noiembrie 2010
1234567890 a scris:

Asta este prevederea legii in speta de fata?
Am vreo sansa sa castig in instanta?


Problema este TVA-ul deductibil nu cel colectat.
99% castigati in instanta (acel 1% este riscul de Romania :)), in primul rand beneficiati de prezumtia de nevinovatie; daca dvs aveti facturile respective, aveti si platile, daca este vorba de marfa si aveti aveti si NIR-urile, chiar nu vad cum ati putea pierde.
verificati acel furnizor in lista contribuabililor inactivi pe site mfinante .
daca il gasiti in acea lista :
ART. 11

Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal

(1^1) Autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie efectuată de un contribuabil declarat inactiv prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Asa cum am mentionat furnizorul era si este activ, problema se pune ca eu as fi declarat codul fiscal eronat omitand 2 cifre de la urma. Codul respectiv dovedinduse a fi al unei terte firme cu care nu am avut relatii economice niciodata, astfel s-a descoperit ca aceast furnizor al meu ,caruia i-am platit in ibanul real, nu a declarat toate tranzactiile cu mine.
Probabil ca ne fiind posibilitatea de a recupera de la acest tva de la furnizorul meu care nu e de gasit (are sediul expirat pe mfin.ro si nu mai are telefonul activ, etc) ei se indreapta impotriva mea. Sfatul lor este sa il gasesc pe furnizor si sa il pun sa imi storneze si refaca toate facturile pe care el nu le-a declarat . Ceea ce e pur utopic cand evidentele arata ca acest furnizor a premeditat frauda. Deasemenea par foarte confidenti pe articolul de lege ca nici macar nu va fi admisa in instanta actiunea mea impotriva fiscului si ca pe furnizor al trebui sa il dau in judecata...
Multumesc
Puteti sa ne spuneti din ce judet sunteti, m-ati facut foarte curios ?
Firma mea e cu sediul fiscal la Buzau, iar furnizorul, "firesc" din Bucuresti.
Am facut plangere penala impotriva furnizorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura kajan.barna kajan.barna vreau sa stiu ce obligatii am daca cumpar un produs si firma care emite factura este o firma fantoma cumparatorul nu poate sa verifice firma emite o factura ... (vezi toată discuția)
Am de platit amenzi din cauza ca un furnizor era contribuabil inactiv, e corect? AdrianIonel AdrianIonel Buna, Am si eu o problema la care cat de cat am gasit o solutie pentru a fi rezolvata dar, totusi as vrea sa mi spuneti si voi parerile si sfaturile voastre. ... (vezi toată discuția)
Activitate pe firma inactiva stefanl760 stefanl760 buna ziua,o firma declarata inactiva de catre anaf pentru sediu expirat ,mai poate desfasura activitate in continuare?mentionez ca nu indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)