avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... a intervenit vreo lege?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

a intervenit vreo lege?

a intervenit vreo lege care sa oblige persoanele care nu au dezbatut mostenirea dupa defuncti sa o faca ?
acum 10 zile cineva a primit o cotatie de la un notar sa dezbata mostenirea dupa mama sa ca cica ar fi o lege cere le-a repartizat notarilor dosare de dezbatere a mostenirii pentru cei care nu au facut acest lucru in termen de 6 luni de la deces.
ma gandesc sa nu fie ceva ilegal deoarece mostenirea care trebuie dezbatuta are un teren pe care se vrea a se construi eoliene.
multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:58, 23 Octombrie 2010
Nu
nu inteleg de ce o persoana care nu are nici un grad de rudenie a introdus cerera de dezbatere.
azi am aflat ca o societate care are interes asupra terenului mostenit a intervenit la primarie care a inaintat o adresa la notar ca sa se dezbata mostenirea .
e legal ?
TOTAL ILEGAL!
Numai mostenitorii pot sa solicite dezbaterea succesiunii!
Iar daca mostenitorii nu doresc sa deschida procedura succesorala nu pot fi obligati!!!
multumesc frumos.
eu inca nu am ajuns la notar insa persoana in cauza a intrebat la acel notariat si i s-a comunicat ca primaria are obligatia de a anunta daca nu se dezbate o mostenire in 2 ani de la deces si de aceea s-au inceput aceste demersuri.
nici unul din frati nu a solicitat dezbaterea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marcelutza marcelutza Buna ziua,va rog un sfat: O persoana a decedat in urma cu 16 ani.Mostenitori au ramas 3 frati,dintre care au mai decedat 2 intre timp.Nu doresc sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)