avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,va rog un sfat: O persoana a decedat in urma cu 16 ani.Mostenitori au ramas 3 frati,dintre care au mai decedat 2 intre timp.Nu doresc sa faca succesiune!Nu au bani si valoarea 'ruinei' de casa ,este infima.In acest caz,poate primaria din localitate sa devina proprietara pe terenul aferent casei si a casei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lorien , utilizator 13:30, 13 Septembrie 2016
din cate cunosc Primaria poate cere dezbaterea succesiunii daca sunt datorii la Taxe si Impozite.
Depinde de cine ce anume doreste, dar sansele sunt mici pentru demersuri de la Primarie.
nu am intalnit foarte des, dar de curand am avut un deces in familie si cineva de la primarie a trimis o adresa catre un anumit cabinet Notarial in vederea deschiderii succesiunii, asta fara a ne intreba daca dorim sau nu sa facem demersurile acum sau mai tarziu, sau daca dorim sa colaboram cu un alt birou notarial. Este corect?!?
In cazul unei mosteniri vacanta, Statul va prelua masa succesorala, dar pentru acesta trebuie prin instanta declarata respectiva succesiune ca fiind vacanta, iar in speta de fata nu cred ca este cazul, defunctul avand mostenitori. Faptul ca nu au dezbatut pana in prezent mostenirea nu este o problema, nu exista termen imperativ in acest sens.
Primariile trimit asemenea notificari, desi mai nou nu se mai practica, in anii trecuti era de notorietate. Nu exista nici o obligatie pentru mostenitorii defunctului sa dezbata succesiunea si nici nu sunt obligati sa o faca la notarul mentionat in adresa respectiva. De regual trimiteam oamenii la notarul respectiv totusi sa anunta ca momentan nu deschid dosarul succesoral si cand va fi cazul o sa decida la care notar o vor face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot identifica mostenitorii unui un vecin decedat? andreistan andreistan Buna ziua, Avem (sau am avut) in bloc un vecin care a decedat acum aproape 2 ani, de atunci nu a mai venit nimeni la imobilul respectiv. [b]Cum putem ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 primaria ultimului domiciliu sau primaria/primariile unde se gasesc bunurile? s_mari s_mari Cod Civil Art. 954. - \" (2) Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.\" Legea 36/1995 \"Art. 69. - (1) Procedura succesorală ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)