avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cheltuieli executare
Discuție deschisă în Executare silită

cheltuieli executare

In procesul verbal primit de la executor apare o suma corespondenta "onorariului de avocat" ce intra la categoria "cheltuieli de executare" . Ce inseamna aceasta? De ce s-o platesc eu? Angajeaza executorul avocat ca sa ce...?X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 23 Octombrie 2010
Nu a angajat executorul avocat , ci creditorul care a solicitat executarea silita! Si onorariul avocatului face parte integranta din cheltuielile de executare (ca si onorariul executorului judecatoresc) , cheltuieli pe care le veti suporta dvs!!!
:DB-):D
Multumesc. Asadar creditorul si-a angajat avocat sa-i reprezinte interesele. Pot solicita chitanta sau o dovada prin care i s-a facut plata avocatului de catre creditor? Acestia sunt rude si mira-m-as eu sa-i fi luat bani....X-(
Nu are importanta faptul ca avocatul si creditorul sunt rude. Daca acel creditor nu stie care sunt pasii de urmat pentru a-si recupera cheltuielile de judecata, isi angajeaza un avocat care sa se ocupe de aceste aspecte: investirea cu formula executorie a hotararii, apelarea la excutor.
mihasim a scris:

Multumesc. Asadar creditorul si-a angajat avocat sa-i reprezinte interesele. Pot solicita chitanta sau o dovada prin care i s-a facut plata avocatului de catre creditor? Acestia sunt rude si mira-m-as eu sa-i fi luat bani....X-(


La dosar ar trebui sa existe copie de pe chitanta prin care s-a platit acel onorariu avocatului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Art 451(2) din ncpc ce înteles are ? asedy asedy ”(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când ... (vezi toată discuția)