mai multi salariati ai Directiei de Agricultura Iasi au primit preaviz incepand cu 1 sept a.c. pentru incetarea contractului de munca,directia a procedat astfel cu cca 78 de angajati; tatal meu se afla printre ei desi din pacate mai avea 2-3 ani si ar fi iesit la pensie de drept; au mai fost platiti inca 30 de zile si gata ... asa s-au incheiat cei aproape 41 de ani de munca un cadrul acestei directii agricole...
ce trebuie sa fac pentru a-l ajuta? ma pot adresa unei institutii? pot contesta aceasta decizie? poate primi despagubiri ? are dreptul de a contesta aceasta nedreptate? unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac? va multumesc anticipat !
hot guv nr 725 din 2010 privind organiz si functionarea ministerului agriculturii si dezvoltarii rurale - hot guv 751 din 2010 privind masurile de reorganizare a directiei pentru agricultura judetene,ordinul ministrului agriculturii nr 2025 din 18 08 2010 privind aprobarea structurii organizatorice si a statelor de functie ale directiei pentrut agricultura judetene,prevederile legii 188 din 1999 art 99 li b,preved legii 76 din 2002 privind sistemul asigurarilor pt somaj.
hotararea conducerii unitatii decide incepand cu data de 1 09 2010 dl ... consilier superior i se acorda preaviz de 30 de zile calendaristice,la terminarea preavizului,raportul de munca inceteaza,conform art 99 lit b din legea 188/1999.
am citat din textul respectivei instiintari,care a fost transmisa in 2 septembrie,prin posta insa nu a semnat de luare la cunostinta sau confirmare de primire...
se mai poate face ceva ?
va multumesc din suflet.
1. Tatal dvs. a luat la cunostinta de decizia de concediere ia ziua cand a semnat la posta de primirea scrisorii.
2. Ar fi bine sa consultati si un avocat pe dreptul muncii, sa vada documentele ce le detineti si apoi sa se pronunte.
3. Tot nu inteleg ceva. Spuneti ca a primit o instiintare prin posta. Mai uitati-va la titlul ei, nu cumva este o decizie de concediere?
buna seara,
tatal meu este inginer agronom,si era salariat al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala.
desigur,voi reveni in scurt timp cu textul complet al respectivei instiintari.
multumesc.
va citez mai jos din textul respectiv,am in fata originalul,asadar:
decizie nr 354/30.08.2010
dr ing ...,director exeutiv al DADR Iasi,numit prin ordinul MAAp nr... din 9.07.2010
avand in vedere:
-hot guv 725 din 2010 privind org si funct MAADR
-hot guv 751 din 2010 privind masurile de reorganizare a directiilor pentru agricultura judetene
-ordinul MADR nr 2025/18/08.2010 privind aprobarea struct organizat
-prevederile legii 188/1999 art 99 lit b
-prevederile legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj
-hotararea conducerii societatii
decide:
art1-incepand cu data de 1 sep 2010 d-lui....in cauza...,consilier superior tr1 la centrul teritorial de inspectii din loc......,i se acorda preaviz de 30 zile calendaristice. la terminarea preavizului,respectiv 1.10 2010,raportul de serviciu inceteaza de drept conform art 99 lit b din legea 188/1999
art2-compartimentele juridic,resurse umane si financiar-contabil vor duce la indeplinire prezenta decizie
art3-impotriva prezentei decizii,salariatul se poate adresa cu plangere la tribunalul iasi in termen de 30 de zile de la comunicare.
semnat de dir executiv si consilierul juridic al societatii.
acesta este textul complet al deciziei,va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva in acest sens.
va multumesc anticipat !