avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot trimite un email la judecatorie pentru ca nu ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot trimite un email la judecatorie pentru ca nu ma pot prezenta?

Buna ziua.Am primit citatie de la Judecatoria Iasi ,anuntandu-ma ca sunt chemata in instanta in calitate de reclamant in proces cu tatal meu pentru pensie intretinere major.Pot trimite un email anuntand ca nu ma pot prezenta,cu nu prea pot ajunge la judecatorie sa depun cererea din cauza orelor de la scoala?
Perimarea inseamna ca din pacate procesul dvs este stins datorita lipsei de implicare. (procesul a ramas in nelucrare din vina partilor in termenul prevazut de lege - mai mult de un an in acest caz)

Aveti insa posibilitatea sa faceti o noua actiune.
ADMITE EXCEPTIA PERIMARII -SOLUTIONARE. Va rog daca ma puteti ajuta la intelegerea deciziei?
adica cererea a sta mai mkult de un an nesolutionata
ma scuzati dar tot nu inteleg....va continua procesul,sau este incheiat?
Din pacate , nu .Lasarea in nelucrare a pricinii , din cauza partilor, nu a instantei de judecata , conduce la respingerea actiunii ca fiind permita ( in materie civila , termenul este de 1 an ).

Asadar, in vederea stabilirii pensiei de intretinere, adresati-va inca o data instantei de judecata . Pentru a nu face deplasari, cererea de chemare in judecata sa fie depusa la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra.

( art.10 din Codul de procedura civila , institutie , in cazul obligatiei de intretinere, o competenta teritoriala alternativa ).

Succes.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere divort Doinel13 Doinel13 In iulie 2010 am depus cerere pentru deschiderea actiunii de divort. S-a facut citatie ambelor parti, dar nu ne-am prezentat pentru ca intre timp ne-am ... (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii; constata perimata cererea Admin.John Admin.John Buna ziua, poate cineva sa ma ajute la acest subiect? va multumesc (vezi toată discuția)
Termen tehnic ContSters137496 ContSters137496 Buna ziua , va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu un termen tehnic , specific judecatoresc, si anume : \" a raspunde la exceptia ... (vezi toată discuția)