avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua

Intrebarile mele sunt legate de un divort.Situatia este destul de complicata;prietenul meu este elvetian si este separat prin lege de 3 ani de zile de sotia lui romanca.In acelasi timp are o relatie cu o tanara romanca cu care are si doi copii, al treilea fiind pe drum. Situatia se intampla pe teritoriu elvetian de aici si intrebarea cat de dificil este a divorta legal de sotie si ce complicatii poate avea; atata timp cat , se pare sotia se foloseste de statut pentru a putea locui in Elvetia.Si daca dansa nu va fi de acord sa divorteze cat timp dureaza pana cand casatoria se va dizolva.
Va multumesc,
Flora
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 14:01, 22 Octombrie 2010
Trebuie sa vorbiti cu un avocat elvetian . Procedura de acolo e diferita de cea de la noi. In speta existand si copii , s-ar putea sa fie o chestiune mai de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort wap54 wap54 Am stabilit cu sotia sa divortam. Ea a parasit tara promitand ca in doua luni se intoarce si putem divorta la primarie sau notar. Acum nu mai doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Divort AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua, M-am casatorit in luna noiembrie 2014 cu un cetatean Tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si inregistrata si la autoritatile din ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate Catalin Dobrisan Catalin Dobrisan Buna! Sunt casatorit din noiembrie 2003 si am doi copii cu sotia. In 2006 sotia a intrat in depresie post natala dupa nasterea celui de-al doilea copil. ... (vezi toată discuția)