avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare titlu proprietate teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare titlu proprietate teren agricol

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este posibil a fi schimbat titlul de proprietate pentru suprafete de teren agricol nedistribuite in mod corespunzator.
Situatia este cea descrisa mai jos:
Dupa 1989, cand s-a retrocedat terenul oamenilor, este cunoscut faptul ca unele suprafete au fost distribuite preferential f-ctie de fertilitate, apropiere de vatra, etc; in conditiile in care persoana careia i s-a retrocedat terenul a primit intr-un alt loc(parcela) decat cea care a fost cedata initial (cand s-a realizat colectivizarea) si a facut titlul de propietate pe "noul" teren (pt ca s-a dezbatut o mostenire intre timp), se poate sa se mai schimbe acest titlul?

Exista macar posibilitatea de a demonstra ca persoana a avut teren intr-o parcela si nu in alta (vre-o arhiva ceva)?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:50, 23 Octombrie 2010
Putin probabil.
Atata timp cat autorii mostenitorilor care si-au partajat terenul nu au avut obiectiuni la momentul punerii in posesie, cat timp nu au contestat aceasta punere in posesie la acel moment, cat timp titlul a intrat in circuitul civil si in baza lui s-au intocmit o serie intreaga de alte acte juridice, nu cred ca se mai poate modifica acest titlu de proprietate.
In principiu, la Arhivele statului sau la primarie gasiti cereri de inscriere in CAP, roluri agricole din perioada colectivizarii ... insa nu cred ca mai va ajuta la ceva in acest moment.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date din arhivele nationale ale statului roman csc13 csc13 Buna ziua! Doresc sa aflu informatiile si pasii necesari de urmat, privind retrocedarea unor suprafete de teren, aflate in posesia strabunicului si a ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui teren agricol mostenire de la parinti avand act de vanzare cumparare din inainte de 1944 aapostol aapostol avem mostenire de pe uram tatalui decedat,teren 2 ha cumparat cu act de vanzare cumparare prin notariat din anul 1923,act original pe care il detinem in ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 18/1991, emitere titlu de proprietate RobyG RobyG Buna ziua! Am urntoarea situatie: bunica mea este mostenitoare (in urma decesulul mamei sale) a unor suprafete de teren si a casei de locuit., la momentul la ... (vezi toată discuția)