As dori sa stiu daca este posibil a fi schimbat titlul de proprietate pentru suprafete de teren agricol nedistribuite in mod corespunzator.
Situatia este cea descrisa mai jos:
Dupa 1989, cand s-a retrocedat terenul oamenilor, este cunoscut faptul ca unele suprafete au fost distribuite preferential f-ctie de fertilitate, apropiere de vatra, etc; in conditiile in care persoana careia i s-a retrocedat terenul a primit intr-un alt loc(parcela) decat cea care a fost cedata initial (cand s-a realizat colectivizarea) si a facut titlul de propietate pe "noul" teren (pt ca s-a dezbatut o mostenire intre timp), se poate sa se mai schimbe acest titlul?
Exista macar posibilitatea de a demonstra ca persoana a avut teren intr-o parcela si nu in alta (vre-o arhiva ceva)?
Putin probabil.
Atata timp cat autorii mostenitorilor care si-au partajat terenul nu au avut obiectiuni la momentul punerii in posesie, cat timp nu au contestat aceasta punere in posesie la acel moment, cat timp titlul a intrat in circuitul civil si in baza lui s-au intocmit o serie intreaga de alte acte juridice, nu cred ca se mai poate modifica acest titlu de proprietate.
In principiu, la Arhivele statului sau la primarie gasiti cereri de inscriere in CAP, roluri agricole din perioada colectivizarii ... insa nu cred ca mai va ajuta la ceva in acest moment.