avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog urgent un raspuns ref.concedieri individuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog urgent un raspuns ref.concedieri individuale

Daca am comunicat unor salariati pe care urmeaza sa-i concediez individual (art.65 pentru motive neimputabile lor(desfiintarea posturilor la un anumite locuri de munca) si le-am transmis odata cu notificarea si lista cu locurile de munca din unitate compatibile cu pregatirea lor (din alte judete, la distante de peste 50 km). Salariatii refuzand aceste locuri de munca, au dreptul la somaj cf.art.17 lit .a lg.76/2002)?
Mai trebuie facuta notificarea Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca, in legatura cu cele 10 concedieri individuale (cf.art.65 CM-desfiintare posturi), in cazul in salariatii refuza ocuparea unui loc de munca din lista (din alte judete, la distante de peste 50 km). Daca da cand?
Cel mai recent răspuns: nicusan , utilizator 09:15, 23 Octombrie 2010
art.65 genereaza somaj intr-adevar.nu e nevoie de notificarea Ajofm-ului.
1. Daca locul de munca al salariatului, inscris in CIM, este desfiintat, salariatul nu este obligat sa accepte un alt loc de munca oferit de dvs.
2. Dvs. incetati CIM cu art.65 din Codul muncii iar salariatul va beneficia de indemnizatie de somaj daca indeplineste conditiile prevazute in Legea 76/2002.
3. In cazul concedierii individuale nu aveti obligatia de a notifica AJOFM.
4. Conditia cu cei 50 de Km nu se refera la dvs. sau la salariatii pe care doriti sa-i concediati sau sa le oferiti un alt loc de munca. Se refera numai la someri care refuza un loc de munca oferit prin Agentia de Somaj.
multumesc foarte mult!
Am incredere in raspunsurile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii? veronica33 veronica33 Am urmatorul caz. un angajat pe o functie de sef birou. in urma reorganizarii biroul s-a desfiintat si s-a transf in serviciu, si-a completat si denumirea. ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala andda2u andda2u Buna ziua! Ajutati-ma va rog cu raspunsul la urmatoarele intrebari: 1. Daca la evaluarea pentru concedierea pe motiv de necorespundere profesionala trec ... (vezi toată discuția)