avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... sentinta inchidere procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

sentinta inchidere procedura insolventei

buna, am nevoie de un sfat cat mai repede:

am un debitor, cu privire la care s-a dat sentinta de inchidere a proc. insolventei.
nu m-am inscris la masa credala, fiindca am aflat prea tarziu.

cu sentinta asta definitiva, de inchidere a proc. insolv. pot sa-l scot din contabilitate ( + recuperat impozit si tva) chiar daca firma mea nu apare in sentinta?
am citit in codul fiscal, si am vazut ca se cere hotarare definitiva, insa nu se specifica ca creditorul trebuie sa fie inscris la masa credala.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:55, 22 Octombrie 2010
Solicitati ajutor lichidatorului
nu asta era problema, am sentinta de la lichidator.

eu solicitam un sfat juridico-contabil...daca este posibil sa ajustez tva...daca nu apar in sentinta;
Buna seara .
Cam tardiva actiunea dvs de inscrierea la masa credala.Ce mai puteti face acum,daca s-a inchis procedura,este ca,daca s-a stabilit masura raspunderii patrimoniale a fostilor administratori,conform art.138 din Legea 85/2006,cred ca va puteti indrepta si dvs.impotriva lor,daca au bunuri ,daca nu,asta e.
Daca nu mai puteti face nimic in acest sens si daca aveti intr-adevar o creanta legitima ,asupra debitoarei, atunci cred ca va puteti scadea din contabilitate,din punct de vedere fiscal cu acea creanta,avand in vedere ca nu o mai puteti recupera .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva, fiindca debitul nu-l mai pot recupera alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Am un client care nu mai plateste, a fost dizolvat de finante, si apoi radiat din reg. com. (asa apare acum). Eu am un debit de vreo 200 de mil. ... (vezi toată discuția)
Client rau platnic ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Buna ziua, Am in contabilitate un client mai vechi, care nu si-a achitat datoria si care este in insolventa. Daca nu am procedat la nici o masura legala de a ... (vezi toată discuția)