Buna ziua.
Apelez la dvs cu o problema legata de contractul facut la o firma de furnizare a internet`ului. In urma cu 2 ani am incheiat cu ei acest abonament , dar la inceputul anului acesta a expirat si nu l`am prelungit si totusi am avut internet in continuare. In luna a 4-a am primit din partea lor pliante cu diferite oferte si am solicitat inca un ip pe langa acel abonament, tin sa mentionez ca nu am semnat nimic(celalalt ip fiindu`mi dat prin telefon). Iar acum vreau sa inchid abonamentul, i`am sunat si am mentionat lucru acesta si ei imi spun ca trebuia sa`i anunt cu 30 d zile inainte. Acest lucru n`a tinut pt i`am anunt cu 10 zile inainte de a inchide abonametul si acesta fiind platit pe luna in curs. Acum imi spun ca am un contract la ei semnat pe o perioada de un an, dar eu nu am semnat nimic.M-au anuntat ca pentru ei nu conteaza daca acest contract este semnat de un alt membru al familiei(parinte).Pentru mine acest contract consider ca ar fi nul,deoarece factura vine pe numele meu iar contractul este semnat d altcineva,din punctul meu de vedere n`ar fi trebuit sa accepte alta semnatura,chiar daca este a parintilor.Intrebarea este ce as putea sa fac in cazul asta?le-am cerut sa-mi trimita prin mail contractul,sa-l scaneze.
Verificati celalalt contract semnat de dvs daca nu este prevazuta vreo clauza prin care in situatia acceptului tacit al dvs ,contractul se prelungeste de drept.Verificati contractul cititi-l cu atentie.
Msi d rasp. In vechiul contract exista si acea clauza, dar ei in luna a 4-a au venit cu un nou contract,l-am citit si pe acesta, dar datele din el nu sunt corecte(nr de tel si adresa din BI) si nu este semnat de mine.Chiar nu stiu cum sa scap de ei,dar nici nu pot vb clar cu cineva in masura deoarece sun la ei si cei care imi rasp nu ma lamuresc deloc,ca ei nu se ocupa cu contractele, ci trebuie sa vb cu o doamna de la financiar doar prin mail si-mi rasp foarte greu. Nu stiu ce sa fac???
As putea sa ma folosesc de aceasta clauza din contract "Incetarea contractului : Xtreme poate inceta prezentul contract cu o notificare in scris cu 15 zile inainte, in urmatoarele cazuri:1.Clintul nu-si respecta obligatia de plata a sumelor datorate. 2.falimentul sau incetarea procedurii de reorganizare sau lichidare impotriva clientului. 3.pierderea credibilitatii clientului in cazul intarzierilor repetate la plata facturilor. 4.clientul folosesc in reteaua xtreme echipamente neautorizate de catre xtreme 5. decesul clientului. 6.daca se constata ulterior ca documentele prezentate in vederea incheierii contractului au fost expirate sau false. Prezentul contract inceteaza pe deplin drept, fara a mai fi necesara interventia unui tribunal arbitral sau instante judecatoresti daca exista acordul scris de ambele parti. REziliere prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor contractuale deja executate si scadente. Prevederile prezentului articol nu inlatura raspunderea partii care in mod culpabil a cauzat incetarea contractului."
Se poate sa-mi dati un sfat?